Universitatea „Valahia” din Târgovişte se află în doliu, iar tristeţea acestui dureros moment nu poate fi depăşită şi nu va pieri niciodată din amintirea noastră. 

A plecat dintre noi cel care a fost Constantin GHIȚĂ, profesor universitar doctor, un dascăl iubit de comunitatea academică, unul din membii fondatori ai Universității „Valahia” din Târgoviște.

 Născut la data de 19 iunie 1951, Constantin Ghiță a fost un renumit matematician și profesor. A terminat Facultatea de Matematică-Mecanică la Universitatea din Bucureşti (1974). Între anii 1975 – 1987 a lucrat ca matematician, mai apoi ca programator la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște. În 1977 își începe activitatea de cadru didactic la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. A devenit doctor în matematici în 1981. În 1991 a pus bazele Colegiului Tehnic și Economic de la Târgoviște, aparținând Universității „Dunărea de Jos” din Galați, ca în anul 1992 să facă parte din grupul de inițiativă constituit pentru înființarea Universității „Valahia” din Târgoviște. În perioada 1992 – 2002, a deținut funcția de director al Colegiului Universitar Tehnic, contribuind la organizarea și coordonarea activităților didactice și la perfecționarea procesului de învățământ.
În 1995, Academia Română i-a conferit premiul Gheorghe Lazăr, pentru lucrarea „Metalurgie matematică”. A fost membru al Societății de Științe Matematice, filiala Dâmbovița (1997), membru al American Mathematical Society, SUA (1999), membru al Society of Difference Equations (2007).
Constantin Ghiță a avut un rol foarte important în lumea academică, în calitatea sa de prorector al Universității „Valahia” din Târgoviște (2002-2012). De-a lungul anilor a predat ca profesor invitat la: Universitatea Savoy Mont Blanc – Chamberry, Franța; Universitatea Wroclaw, Polonia; Universitatea Bretagne Occidentale – Brest, Franța; Universitatea din Angers, Franța.
Profesorul Constantin Ghiță a publicat de-a lungul timpului 15 cărți, peste 70 de lucrări științifice, peste 87 de rapoarte științifice la manifestări naționale și internaționale.
Nu a dispărut din viaţa universitară, pentru că spiritul lui a rămas printre noi, prietenii lui.
La ceasul dureros al despărţirii, cu conştiinţa nimicniciei noastre, dar cu sentimentul durabil al eternităţii faptelor, aducem un ultim omagiu lui Constantin Ghiță, săpând amintirea lui în sufletele noastre. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate.
Corpul neînsufleţit va fi depus joi, 21 februarie, la Capela Bisericii Stolnicului, iar slujba de înmormântare va avea loc vineri, 22 februarie, la aceeaşi biserică, începând cu ora 12:00.


Dumnezeu să-l odihnească!