INTERPELARE

Adresată domnului Răzvan Cuc,

MINISTRUL TRANSPORTURILOR

 

Obiectul interpelării: Podul de la Pucioasa trebuie consolidat înainte să se întâmple o tragedie!

 

 

Domnule ministru,

 

În judeţul Dâmboviţa, situaţia infrastructurii rutiere aflată în administrarea CNAIR nu este nici pe departe satisfăcătoare. În calitate de parlamentar al României, am atras atenţia, de mai multe ori, în legătură cu această problemă.

 

Există o speranţă, care se apropie de materializare: extinderea la patru benzi a tronsonului DN 71 Bâldana – Târgovişte şi modernizarea tronsonului Târgovişte – Pucioasa – Sinaia. Procedura este una de durată, deşi sperăm ca lucrările să demareze într-un timp optim, astfel încât economia judeţului şi viaţa socială să nu mai fie afectate prea mult timp de aici înainte.

 

Domnule ministru,

 

Prin prezentul demers, vă atrag atenţia însă asupra unei situaţii care necesită o şi mai rapidă implicare a factorilor responsabili. Podul provizoriu construit la Pucioasa, pe DN 71, nu va mai putea face faţă multă vreme traficului aglomerat şi autovehiculelor de mare tonaj care îl traversează în drumul spre Fabrica de Ciment de la Fieni sau, mai departe, peste munţi, la Sinaia şi Braşov. Să nu aşteptăm să se întâmple o tragedie!

 

Acest pod a fost o soluţie de moment, pentru a nu se circula alternativ sau, mai rău, pentru a nu se închide traficul pe DN 71, la intrare în oraşul Pucioasa dinspre Târgovişte, până când se va interveni şi va fi reabilitat, consolidat şi modernizat podul principal peste pârâul Bizdidel. Din păcate, lucrările la acest obiectiv nu au început şi nici nu ştim când vor fi demarate!

 

Mai marii CNAIR au montat indicatoare de restricţie. Traficul spre Sinaia se realizează pe podul provizoriu, iar spre Târgovişte pe podul care aşteaptă parcă zadarnic reparaţiile. Şi niciunul dintre ele nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţia rutieră!

 

 

Domnule ministru,

 

Aţi fost, în primul dumneavoastră mandat la Ministerul Transporturilor, într-o vizită de lucru în Dâmboviţa, la Pucioasa. Aţi văzut la faţa locului despre ce este vorba. Consider că trebuie acţionat înainte să se întâmple o nenorocire şi vă solicit să vă implicaţi ferm pentru urgentarea lucrărilor de consolidare a podului principal.

 

Solicit răspuns în scris.

 

 

 

DATA                                                                     DEPUTAT

08.04.2019                                                          Corneliu Ştefan