O mare de credincioși  la Mănăstirea Nucet la slujba de liturghie și la ceremonialul religios dedicat sfințirii aghiasmei mici.
 
 
De la o asemenea sărbătoare nu puteau lipsi nici politicienii. Mai mulți înalți oficiali guvernamentali  au lăsat deoparte, pentru câteva ore,  treburile de la ministerele pe care le conduc și au venit să se reculeagă la Nucet alături de oficialitățile locale. 
Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Sorina Pintea (Sănătate), Eugen Teodorovici (Finanțele Publice), Radu Oprea (Mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat), Gabriela Zoană (europarlamentar), parlamentarii Rovana Plumb, Carmen Holban, Claudia Gilia, Titus Corlățean, Corneliu Ștefan și Șerban Nicolae,șefi de instituții publice și primari au luat parte la manifestările religioase.
 

Din peisaj nu a lipsit nici senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, care, la rândul său, a ținut să le strângă mâna cetățenilor prezenți.

După tradiționala baie de mulțime, guvernanții și cei care i-au însoțit au urcat pe scena de unde le-au transmis nucetenilor, cu ocazia zilei comunei, mesajele lor de felicitări și i-au asigurat de preocuparea lor pentru dezvoltarea comunităților locale. 

Europarlamentarul Gabriela Zoană le-a mărturisit oamenilor că prezența la această sărbătoare i-a purtat noroc în trecut, așa că a decis să revină.

 

După-amiază, oficialii au participat la inaugurarea căminului cultural din localitate unde au avut parte de un spectacol folcloric.

Tot acolo, s-a consumat și Comitetul Executiv lărgit al PSD la care, pentru prima dată, au participat 4 miniștri  din Guvern în frunte cu premierul Dăncilă.