Prezent la evenimentul de semnare a două contracte cu finanțare europeană la Pucioasa, șeful administrației județene, Alexandru Oprea, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, nu și-a putut ascunde dezamăgirea provocată de scorul obținut de formațiunea din care face parte la alegerile europarlamentare.

Oprea a lăsat să se înțeleagă că electoratul nu a apreciat lucrurile bune și eforturile din comunitățile lor, rezultatul sub așteptări obținut de PSD la alegerile pentru Parlamentul European trădând acest aspect.

 

"În fiecare localitate din județul Dâmbovița s-a întâmplat ceva. Există unul, două, trei, cinci sau zece șantiere deschise și lucrurile acestea contează pentru comunitate. Cred că, în ceea ce privește infrastructura educațională, județul Dâmbovița poate fi catalogat ca un exemplu de bună practică. Avem pe OUG 28/2013 – 112 proiecte în infrastructura școlară. Avem pe Axa deschisă pe POR cred, cele mai mari și cele mai frumoase proiecte de modernizare a două școli din municipiul Târgoviște – Școala Nr. 13 și Școala nr. 8. Avem foarte multe grădinițe, foarte multe creșe, care au beneficiat și beneficiază de finanțare, fie că vorbim de finanțarea prin ADR Sud Muntenia sau prin AFIR. Lucrurile acestea cred că trebuie să înceapă să conteze și pentru cei care vor beneficia de ele, pentru că este într-adevăr un decalaj destul de mare de la ideea de proiect până aceasta ajunge să fie implementată și finalizată. De aceea, fac apel la locuitorii județului să înțeleagă că nu se poate face totul peste noapte sau într-un singur mandat(…) În ceea ce privește decalajul care separă localitățile din România de cele din vestul Europei, avem cu toții de învățat și avem de muncit foarte mult. Sigur că este un moment important că semnăm aceste proiecte, dar când ajungem să le implementăm sau să le inaugurăm, foarte puțină lume știe câtă zbatere, câtă muncă, câte ore poate de nesomn și de consum nervos, intelectual, există în spatele celor care le implementează. Stau și mă întreb dacă merită această zbatere. Am ajuns la concluzia că nu contează dacă îți respecți promisiunile  față de comunitate, că încerci să aduci dezvoltare, progres, bunăstare. Contează doar o percepție, o idee. Cred că trebuie să înțelegem cu toții și, până la urmă, să ne maturizăm și din punct de vedere emoțional și al pregătirii pe care o avem în materie de exercitare a prerogativelor electorale,că nu trebuie să judecăm după percepții, ci după fapte", a arătat președintele CJ, vicepreședinte PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea.