Liberalii târgovișteni și-au propus să strângă 10 000 de semnături pentru susținerea unui proiect de construcție a unui nou stadion, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă la stadion, șeful organizației municipale a PNL, Aurelian Cotinescu. El a arătat că demersul are ca scop impulsionarea în acest sens a activității Primăriei și a Consiliului Județean.

"Târgoviște are nevoie de un stadion nou, Chindia are nevoie de un stadion nou și asta pentru că echipa noastră de fotbal a reușit o performanță minunată cu resurse financiare limitate. Dacă echipele de volei și de baschet își desfășoară meciurile într-o sală polivalentă demult depășită, echipa de fotbal a ajuns în situația de a-și desfășura meciurile pentru perioada următoare, în deplasare, ceea ce va fi un impediment pentru valorificarea rezultatelor echipei. Primăria Târgoviște a dat ca și target 3 ani de zile pentru promovarea echipei de fotbal, 3 ani de zile au investit bani din bugetul local pentru echipă. În 3 ani de zile nu s-au gândit și nu au făcut nimic pentru a avea cu adevărat o bază sportivă atunci când echipa ajunge în divizia A. În acest moment, s-a ajuns la situația de a se lua din bugetul local 1,6 milioane de euro și de a se investi în stadionul Eugen Popescu. Ce obținem în urma acestei investiții? Nu vor fi locuri de parcare suficiente, nu vom avea o bază de antrenament adecvată, nu vom avea o suprafață de joc și o nocturnă moderne cu adevărat și nu vom avea suficiente locuri pentru spectatori. Ce vom face în momentul în care vom juca cu echipe mari  gen Steaua București sau Dinamo, sau alte echipe îndrăgite? Unde vor intra 10-12 000 de suporteri ? Cu siguranță, vor rămâne pe dinafară așa cum au rămas și votanții noștri în Diaspora pe 26 mai. Trebuie să înțelegem următorul aspect: tot demersul nostru de strângere de semnături, de mobilizare a târgoviștenilor pentru acest proiect este în favoarea târgoviștenilor, a echipei de fotbal, venim și ajutăm cu acest lucru Primăria Târgoviște și Consiliul Județean, dar, în același timp, le și obligăm să ia atitudine și să meargă la ministerul de resort astfel încât să obțină bani. Au guvernul lor, ar trebui să obțină bani fără probleme așa cum alții au reușit la Alexandria sau Turnul Severin, orașe mult mai mici  și mult mai importante economic și fotbalistic. Demersul nostru este pentru a veni în sprijinul echipei de fotbal, al târgoviștenilor, de a moderniza sportul târgoviștean și de a impulsiona activitatea Primăriei și a Consiliului Județean", a declarat Aurelian Cotinescu.

Gestul său a fost ironizat de primarul Târgoviștei Cristian Stan, care a postat un mesaj pe pagina de Facebook, înainte de declarația de la stadion a  liderului liberal.

"Când neobrăzarea bate rațiunea...Înțeleg că PNL vrea să facă astăzi o conferință de presă undeva la stadion (sau ceva de genul). Eu mă bucur. Cred că acolo vor să-și ceară scuze târgoviștenilor pentru două porcării pe care le-au făcut:
- n-au votat bugetul municipiului pe anul 2019 și, implicit, bugetul Chindiei Târgoviște (au avut alte „priorități”);
- n-au votat proiectul de hotărâre prin care Municipiul Târgoviște a demarat procedura pentru obţinerea finanţării necesare reabilitării stadionului, respectiv contractarea unui împrumut.
Cred (sper) că despre asta va fi vorba în conferință. Altminteri, e ușor să faci opoziție cu limonada în gură, fără să te intereseze de nimic concret, fără să știi să citești un buget de venituri și cheltuieli, fără să știi să întocmești o propunere de proiect. Dar, măcar, poți ascunde asta fiind mai retras. Când vii și te afișezi ca cei din PNL, riști să-ți vadă tot orașul „știința” de carte. Orașul ăsta merită altceva decât episoade din astea de teatru politic în care ba echipa de fotbal, ba asfaltările de străzi, ba investițiile din școli și grădinițe sunt murdărite de unii și alții în goana lor isterică după voturi.
În loc de concluzie: Lucrările la stadion vor incepe cel târziu in luna iulie", a notat primarul Cristian Stan.