PSD Dâmbovița rămâne în continuare cu Rovana Plumb în funcția de președinte! Decizia a fost luată în Comitetul Executiv Județean de aseară, prima după alegerile din 26 mai, când șefa social-democraților și-a pus mandatul la dispoziția membrilor forului de conducere.

Rovana Plumb a explicat în conferința de presă că nu este mulțumită de rezultatul de la europarlamentare și că mandatul său a fost supus la vot. Cu excepția votului primarului de la Pucioasa, Constantin Ana care s-a opus, Rovana Plumb a fost revalidată în fruntea organizației.

„În cadrul ședinței Comitetului Executiv Județean mi-am depus mandatul de președinte al Organizației, solicitând Organizației dacă dorește sau nu să continue cu mine ca președinte și vreau să vă spun că mă bucur că putem continua împreună… A fost o revalidare a mandatului meu de președinte al Organizației PSD Dâmbovița și împreună cu colegele și colegii mei vom demonstra în continuare că rămânem principala forță politică aici în județul Dâmbovița și, de ce nu, contribuția noastră politică la nivel național. (…) Am simțit nevoia să-mi pun mandatul de președinte la dispoziția colegilor, mi se pare firesc ca după un astfel de rezultat, pentru că nu sunt mulțumită de acest rezultat, să fac acest lucru… Cred că fiecare dintre noi putea să facă mult mai bine și mult mai mult, am simțit nevoia să-mi depun acest mandat, așa mi se pare democratic, așa mi se pare normal, așa mi se pare firesc într-o organizație în care președintele și nu numai, toată echipa de conducere are o responsabilitate nu numai față de colege și colegi, ci în primul rând responsabilitate față de cetățeni… Au fost opinii ale colegilor în ceea ce privește cauzele care ar fi condus la un astfel de rezultat, dar nu mai mult de atât. Eu respect fiecare opinie… S-a supus la vot mandatul meu, un singur vot a fost împotrivă, al domnului primar de la Pucioasa, Costi Ana”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb. Ea a mai precizat că mesajul după această ședință este unul de unitate și stabilitate. 

Ședința CEx de luni seara a mai decis ca Andrei Plumb, coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare, să fie numit vicepreședinte PSD Dâmbovița, în urma vacantării uneia dintre funcții. Postul de deputat în Parlamentul României după plecarea Rovanei Plumb la Parlamentul European va fi ocupat de primarul comunei Voinești, Dănuț Gabriel Sandu.