COMUNICAT DE PRESĂ

Prin prezenta notificare aducem la cunoștința publică tuturor operatorilor de rețele publice de telecomunicații electronice că, în urma deciziei A.N.C.O.M. nr. 997/2018, emisă în condițiile Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, cu completările ulterioare, Consiliul Local Târgoviște a adoptat prin H.C.L. nr. 180/28.03.2019, Regulamentul privind condițiile în care se realizează accesul pe proprietatea Municipiului Târgoviște în scopul instalării, întreținerii, înlocuirii sau montării rețelelor de telecomunicații electronice sau elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora.

Astfel, potrivit dispozițiilor art. 20 din Regulamentul mai sus menționat, în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a regulamentului (n.n. 10.04.2019) deținătorii de infrastructură suport stâlpi, aferentă rețelelor de comunicații electronice, au obligația depunerii unei situații inventar privind infrastructura suport deținută pe proprietatea Municipiului Târgoviște.

Atenționăm pe această cale toți operatorii în cauză că nedepunerea acestei situații inventar până la data de 10.10.2019 și neobținerea autorizației de acces pe proprietatea publică, îndreptățește autoritatea publică să considere abandonate rețelele nedeclarate identificate după data mai sus menționată și să dispună desființarea lor.

În situația în care după data de 10.10.2019 vor fi identificate rețele nedeclarate și cărora nu le-a fost acordat accesul pe domeniul public în condițiile Regulamentului aprobat prin H.C.L. nr. 180/28.03.2019, iar operatorul a fost identificat, se va opera impunerea din oficiu în condițiile art. 25 din regulament.

Pentru detalii suplimentare puteți accesa site-ul oficial al Primăriei Municipiului Târgoviște – www.pmtgv.ro, în secțiunea dedicată, pe pagina principală sau vă puteți adresa Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, cu sediul în Târgoviște, str. Revoluției Nr. 2-4, Compartiment Rețele.

 

PRIMAR,

Jr. Cristian Daniel STAN