Legea pensiilor va crea echilibru și siguranță, a anunțat astăzi, după ce a fost votat actul normativ în Parlament, deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan. El  a dat un vot pozitiv acestei legi care, în opinia sa,  este primul pas pentru eliminarea decalajelor uriașe dintre pensiile din Occident și cele din România.

Astăzi, am votat Legea pensiilor, act normativ care va crea echilibru și siguranță existențială. Ne-am asumat această lege, pentru că am dorit ca veniturile pensionarilor români, care au muncit o viață întreagă în diferite sectoare de activitate, să fie apropiate de standardele europene.

Decalajele enorme dintre pensiile din Occident și cele din țara noastră trebuie să fie eliminate, iar noua Lege a pensiilor, votată astăzi, pornește acest proces. Punctul de pensie va fi 1.265 de lei anul acesta, 1.775 de lei în 2020 și 1.875 de lei în 2021. De asemenea, din 2020, va fi indexat, anual, în funcție de rata inflației.

Temerile exprimate de opoziție, cum că nu există bani pentru plata pensiilor, sunt o dezinformare cu iz politicianist. Sunt fonduri pentru susținerea măririlor de pensii conform noii legi! Veniturile bugetare, mai mari ca niciodată, permit aceste majorări”, a declarat deputatul Corneliu Ștefan.