Primăria Municipiului Târgoviște informează cetățenii că, în perioada 13- 15 august 2019, în intervalul orar 06:00 – 09:00, se va efectua a treia acțiune de combatere a insectelor de disconfort (țânțari, muște, omizi etc.) prin pulverizare aeriană, pe toată suprafața municipiului Târgoviște (inclusiv în cartierele Priseaca și Sagricom).

Acțiunea se va efectua în primele două zile ale intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarele zile propice acestei activități.

Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul SOLFAC TRIO EC 200, substanță produsă de divizia Bayer și avizată de Ministerul Sănătății Publice.

Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organisme acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine, se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri, față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.