Noi, împreună, vom pune România pe picioare. La treabă! a transmis, de la Târgoviște, președintele României, Klaus Iohannis.

Aflați la Târgoviște, pentru o întâlnire cu simpatizanții, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au luat la pas orașul, intrând în contact cu cetățenii. Doi politicieni normali, întâmpinați cu căldură, în orașul pe care, la europarlamentare, PSD l-a transformat într-o cazemată, permițând accesul doar pe bază de parolă.
Vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că de fapt ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât, este PSD-ul”, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat Ludovic Orban au mers pe jos prin Târgoviște, în drumul spre Casa de Cultură din localitate, unde a avut loc întâlnirea șefului statului cu simpatizanții săi din Dâmbovița. Oamenii au dat mâna cu președintele României și au făcut fotografii cu acesta.
De altfel, șeful statului a fost asaltat de simpatizanți care au dorit să facă fotografii cu el.

Printre cei care au dorit să îl cunoască pe șeful statului s-a numărat Radu Lecoiu, un elev din Târgovişte care a câştigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Șeful statului și campionul olimpic la juniori, acum în clasa a IX-a, au discutat în interiorul Casei de Cultură, înainte ca președintele să ajungă la reuniunea PNL. La cererea adolescentului, președintele Iohannis i-a acordat un autograf pe EU.RO, o carte a președintelui Iohannis dedicată Uniunii Europene. Elevul a făcut și un selfie cu președintele României. 

Îndepărtatea PSD de la putere


Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că PSD este principala cauză pentru care România nu s-a putut dezvolta mai mult şi mai bine în ultimii 30 de ani.
Și dacă ne uităm în urmă, în această perioadă de tranziție, în acești 30 de ani, vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism și vedem că de fapt ce ne-a ținut în urmă, ce ne-a ținut ca și cum am fi avut o piatră de moară legată de gât, este PSD. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine”, a acuzat președintele Klaus Iohannis. 
El a opinat că schimbarea trebuie să fie una profundă şi să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie. ”Nu putem, noi, românii, să rămânem ancorați într-o veșnică tranziție. Trebuie să începem să pășim pe calea cea dreaptă. Or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp! Altfel, schimbarea nu se va produce. Amintiți-vă că noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat. Am crezut că am scăpat de tot de comuniști. Am crezut în unele etape, chiar am crezut, că am scăpat și de PSD. Dar PSD mereu și mereu s-a întors, cu alte fețe, cu alte nume, dar cu aceleași metehne”, a declarat Klaus Iohannis.

Guvernarea Iohannis - PNL


Și în acest timp trebuie să guverneze Partidul Național Liberal! Trebuie să guverneze Partidul Național Liberal, fiindcă este o forță enormă. Am dovedit-o”, a fost mesajul președintelui Iohannis. 
Șeful statului a explicat celor care îl întreabă de ce vorbeşte despre PSD că guvernările PSD sunt vinovate de lipsa autostrăzilor, a spitalelor, dar şi de faptul că pensionarii întreabă dacă li se vor tăia pensiile. Iohannis a arătat, în acest context, că seniorii trebuie să aibă o viaţă decentă şi că PNL va asigura veniturile pensionarilor. 
Îmi doresc, un guvern cu care putem să lucrăm împreună, un guvern cu care, după atâția ani, dragii mei, în fine ne apucăm de treabă pentru români! Și este foarte, foarte mult de lucru. Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României. Trebuie să refacem justiția și să reluăm lupta anticorupție. Trebuie să transformăm economia României într-o economie sustenabilă. Trebuie să facem școlile sigure pentru elevi și pentru profesori. Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis. Trebuie să garantăm pensionarilor pensiile. Trebuie să dezvoltăm infrastructura”, a declarat șeful statului.

"PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult!"

"Sunt foarte bucuros că am ajuns la Târgovişte. Fiind în Târgovişte mi se pare potrivit să încep cu un pic de istorie… Târgoviște un loc încărcat de istorie, un loc în care s-a creat istorie pentru România şi pentru români. Evident că este potrivit să ne amintim că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989… şi ne întrebăm, în aceşti 30 de ani, am fost noi vrednici, am făcut ce am promis atunci, am construit noi o Românie liberă, democratică, care permite românilor să se simtă bine la ei acasă, am construit noi o Românie care ne-a adus tuturor prosperitate, locuri de muncă, mulţumire, o viaţă sigură? Poate pentru unii da, dar sigur pentru mulţi încă nu. Înainte să ne facem planuri despre cum vom schimba noi lucrurile în bine trebuie să vedem un pic de ce am ajuns în 30 de ani numai până aici, de ce nu am ajuns mai departe şi dacă ne uităm în urmă în această perioadă de tranziţie,   în aceşti 30 de ani vedem că de-abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că, de fapt, ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD –ul.  PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, dar avem acum speranţă, avem speranţă să schimbăm lucrurile. Această schimbare trebuie să fie una profundă, această schimbare trebuie să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie, nu putem, noi, românii să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să începem să păşim pe calea cea dreaptă. Ori asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp. Altfel schimbarea nu se va produce. (…) Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis, trebuie să garantăm pensionarilor pensiile, trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care au promis-o alții, dar noi o vom face. Noi, împreună, vom pune România pe picioare. La treabă!”, a declarat la Târgovişte, preşedintele României, Klaus Iohannis.

 

Șeful statului a fost însoțit de lideri importanți ai Partidului Național Liberal, pre;edintele PNL și premierul desemnat, Ludovic Orban (fost președinte al PNL Dâmbovița), secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, europarlamentarul Rareș Bogdan,  vicepreședintele Senatului României, Alina Gorghiu, Marcel Vela (viitorul ministru de interne), Dan Motreanu, europarlamentar, deputații Cristina Trăilă și  Cezar Preda, senatorii Răducu Filipescu și Iancu Caracota, 

Mesajele transmise de liderii liberali au făcut sala arhiplină de la Casa Sindicatelor din Târgoviște să vibreze.

,,Este prima dată în istoria PNL Dâmboviţa când alături de noi este prezent preşedintele în exerciţiu şi viitorul prim ministru. E un semn bun! Promitem să ne zbatem şi facem tot ce putem să fie pentru prima dată când PNL Dâmboviţa câştigă alegerile în Dâmboviţa. Este un judeţ greu, este un judeţ în care după cum ştiţi mai nou se intră cu parolă… Să ştiţi că am spart parola. Aici ne batem cu baroni PSD care au impresia că sunt stăpânii judeţului. Din păcate, suntem într-un judeţ care a avut miniștrii mulţi pe aici, din partea PSD, de la noi probabil o să urmeze, şi care nu au făcut nimic în acest judeţ. Din păcate, suntem printre ultimele judeţe în privinţa nivelului de trai şi al dezvoltării”, a declarat Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, gazda evenimentului.

La luptă, zi de zi, 25 de zile, pentru victoria lui Klaus Iohannis!

„Dragi liberali, vreau să vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră din alegerile europarlamentare. Se vede clar că PNL Dâmbovița este pe drumul cel bun. Sper, de anul viitor, când vorbim de politica dâmbovițeană să nu se mai vorbească în sens peiorativ și negativ, să auzim de bine când vorbim de politica dâmbovițeană.Am intrat pe linie dreaptă, urmează un an decisiv, un an cât 30 de ani, un an cât ultimii 30 de ani și viitorii 30 de an, un an în care vom opri umilințele, haosul și răul provocat de pesediști în acești 30 de ani, un an în care vom începe să reconstruim această țară, un an în care să adunăm speranțele risipite și pe românii alungați prin alte țări străine alături de cei de acasă, un an până la reintrarea României pe calea normalității, un an de mobilizare și de luptă. Ducem bătălia pe două fronturi, marea bătălie pe primul front este câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis. Nu avem voie să facem nici un pas înapoi, nu ne permitem nici un moment de răgaz, este bătălia crucială pentru următorii 30 de ani ai României. Purtăm de asemenea în aceste zile bătălia asumării guvernului de tranziție… La luptă, zi de zi, 25 de zile, pentru victoria lui Klaus Iohannis, iar apoi anul viitor alegerile locale și parlamentari trebuie să le câștigăm împreună”, a declarat Robert Sighiartău, secretar general PNL.

Vă cer să ne batem propriul record!

"Ne apropiem de linia de sosire a alegerilor prezidențiale, de aceea suntem obligați să mobilizăm toate forțele, astăzi în Dâmbovița și în toate județele din România. În 2014, am reușit să facem performanță, am reușit să dăm României primul președinte liberal, Klaus Iohannis. Cu tot respectul pe care îl am pentru fiecare liberal, vă cer, și nu cred că puteți să-mi refuzați așa ceva, să ne batem propriul record… Aceasta înseamnă că ne dorim cu toții un al doilea mandat pentru Klaus Iohannis, ca președinte al României. În 2014, candidaților Klaus Iohannis dădea românilor speranță, astăzi președintele României, domnul Klaus Iohannis, ne asigură cu certitudini. În primul mandat de președinte a luptat cu toate armele sale constituționale și a reușit să conserve statul de drept în România și justiția când PSD avea toate pârghiile din țara asta și era dezlănțuit. (…) Președintele Klaus Iohannis este susținut de milioane de români, care își doresc o Românie normală. Când spui Klaus Iohannis spui Partidul Național Liberal, iar când spui PNL astăzi spui Ludovic Orban, primul ministru desemnat al României. (…) Dragi colegi liberali, puteți scrie istorie pentru PNL, dar putem la fel de bine să scriem istorie pentru România. Ne dorim ca președintele României să fie Klaus Iohannis, în parteneriat cu un guvern al PNL, cu un Partid Național Liberal puternic și câștigător. Acesta este rețetarul corect pentru România”, fost mesajul Alinei Gorghiu.

"Dâmbovița este unul dintre cele mai grele județe. Vă felicit pentru modul în care ați rezistat în fața tăvălugului roșu care a vrut să pună mâna pe România. Sunt câteva județe în țară care trebuie eliberate. (…) Vă rog, înainte de toate, să vă concentrați pe această bătălie electorală și să mergeți la vot. Vom câștiga alegerile prezidențiale, apoi pe cele locale și pe cele parlamentare și, dacă bunul Dumnezeu vrea, pe cele anticipate. Nici un lider român, din ultimii 30 de ani, nu a fost primit și ascultat în întreaga lume ca președintele Klaus Iohannis”,arătat europarlamentarul Rareș Bogdan.

"Viitorul premier puteţi să-l consideraţi că a venit din PNL Dâmboviţa!"

"Sincer, de fiecare dată când vin în Dâmboviţa, chiar simt că vin acasă. Chiar dacă nu e locul în care m-am născut mi-am petrecut foarte mult timp în Dâmboviţa, nu cred că exită localitate din judeţul Dâmboviţa în care să nu fi călcat şi în care să nu fi mers să cunosc oameni, să încercăm să-i convingem pe oameni să voteze cu PNL. Am fost de două ori preşedintele PNL Dâmboviţa, de fiecare dată în momente de criză şi chiar să ştiţi viitorul premier puteţi să-l consideraţi că a venit din PNL Dâmboviţa, care are avantajul că ştie foarte bine care sunt probleme judeţului Dâmboviţa. Chiar dacă puţini dâmboviţeni ştiu aceste lucruri am mai şi făcut câte ceva pentru judeţul Dâmboviţa… De când a revenit PSD la putere, de 11 ani, nu e în stare să facă lărgirea la 4 benzi de la Bâldana, pe DN 7 până la Titu deşi Guvernul României s-a angajat prin memorandum semnat cu Compania Renault. Mergeţi pe DN 71 Bâldana – Târgovişte şi o să simţiţi binefacerile PSD. (…) Vă cer ca, în 2019, să câștigăm alegerile din primul tur. Putem fără nicio problemă să câștigăm alegerile din primul tur cu un scor la care nu se așteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câștiga la o diferență foarte mare de al doilea clasat, atât datorită faptului că președintele Iohannis este singurul candidat la Președinție care are statura necesară, experiența necesară și capacitatea de a transforma în bine România, cât și datorită organizației extraordinare a PNL de aici și care sunt convins că se va bate cu toată tăria pentru a câștiga alegerile în fiecare localitate. Avem de dat o bătălie pentru România, pentru civilizație, pentru democrație”, declarat președintele PNL,Ludovic Orban, premierul desemnat al României.

Material realizat la comanda Partidului Național Liberal, CMF: 31190005