Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD se ”agaţă cu disperare de putere”. Șeful statului îi acuză pe social-democrați că, pe ultima sută de metri, dau bani pentru ”baronii roșii” și își angajează neamurile în funcții publice. Klaus Iohannis a afirmat că PSD va pierde alegerile.

Ei, pesediștii, văd venind cea mai mare înfrângere de după Revoluție. Și le este frică. Le este frică pesediștilor. Și se agață cu disperare de fiecare zi cât mai rămân la putere. O disperare urâtă. Acești pesediști se agață de putere doar-doar încă o zi în care mai pot da ceva din banii românilor baronilor roșii. Doar-doar mai prind o zi să mai angajeze niște neamuri, niște prieteni, niște incompetenți, să mai strice ce a mai rămas din marile sisteme publice din România. Rușine, PSD! O s-o încasați!”, a declarat președintele Klaus Iohannis, vineri, la adunarea regională a filialelor PNL Sud-Muntenia, organizată la Piteşti. La eveniment au luat parte 2.000 de membri și simpatizanți ai PNL, parlamentari, aleși locali din regiune.
Șeful statului a acuzat PSD, partidul care a guvernat cel mai mult în ultimii 30 de ani, pentru lipsa de autostrăzi, spitale regionale, şcoli reabilitate şi măsuri de siguranţă. ”Vorbim despre lucruri foarte grave. Despre o justiție asaltată. Aproape că au reușit, ei, pesediștii, să politizeze justiția. Vedeți, vorbim despre ce nu s-a făcut, despre ce s-a greșit, despre ce trebuia făcut altfel și de fiecare dată aceste lucruri au fost greșit abordate de PSD. De asta spun eu de atâta vreme: acest PSD a construit o guvernare dezastruoasă, o guvernare eșuată. Este timpul să plece!”, a Klaus Iohannis.

PSD îi sperie pe pensionari


Eu vreau ca PSD să plece după alegeri. Și vom începe acum, în noiembrie”, a afirmat șeful statului. El a anunțat că, împreună cu un guvern PNL, va începe să repare ”tot ce a stricat PSD-ul în această ţară”, refererindu-se la continuarea luptei anticorupţie, o dezvoltare sustenabilă a ţării, refacerea infrastructurii şi a marilor sisteme publice şi resetarea României.


Klaus Iohannis a afirmat că social-democraţii ”din disperare de a pierde puterea” îi mint pe pensionari că Guvernul Orban ar tăia pensiile. ”PSD a ajuns la cel mai de jos nivel. Vă dați seama? Din disperarea de a pierde puterea, au început să își bată joc de o categorie de români care merită respectul nostru, al tuturor. Îi bagă în disperare pe pensionari, venind cu o minciună gogonată, pesedistă, cum că <<Guvernul lui Iohannis>> ar tăia pensile. Vă dați seama ce jalnici sunt, să se joace cu nervii și cu soarta pensionarilor, când ei, de fapt, nu au fost în stare să construiască nimic durabil, nimic sustenabil?”, a declarat Klaus Iohannis. ”Este nevoie de un guvern al PNL pentru a ajunge să garantăm cu adevărat pensionarilor un venit decent în România”, a explicat șeful statului.
Acesta a adăugat că după alegerile prezidenţiale nu trebuie să îşi imagineze cineva că PSD va ceda ”de bună voie puterea”, fiind un partid ”înșurubat” în toate instuțiile statului. ”Și pentru asta, trebuie să câștigăm alegerile prezidențiale, alegerile locale și, în final, alegerile parlamentare, pentru a face România Normală!”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Dezastrul este mult mai mare decât pare

 

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a acuzat PSD că ”și-a bătut joc de România”, oferind mai multe exemple în acest sens. ”Și astăzi 100 de mineri sunt blocați în subteran, pentru că Guvernul, de un an de zile, nu catadicsește să prelungească OUG, care să le ofere garanția angajaților din minele Paroșeni și Uricani, că atunci când se vor închide minele, ei nu vor rămâne fără bani să își hrănească familiile”, a fost una dintre acuzații. Ludovic Orban a declarat că le garantează minerilor din Paroşeni şi Uricani, blocaţi în subteran, că, după învestirea guvernului condus de el, va da ordonanţa de urgenţă care îi asigură că, în cazul închiderii minelor, nu vor rămâne fără bani.


Premierul desemnat a declarat că liberalii preiau România într-un moment extrem de dificil, susţinând că dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere şi că aproape în fiecare sector ”există cel puţin două, trei bombe care vor exploda în viitorul apropiat”, pe care PSD le-a pregătit ”cu premeditare”. ”Deficitul bugetar, conform execuției oficiale la 9 luni de zile este 2,6%, în condițiile în care angajamentul de deficit bugetar este 3%. Anul trecut, conform execuției bugetare, deficitul bugetar era de 1,6% și bugetul s-a închis pe 3%. Gândiți-vă  la cât va ajunge deficitul bugetar și asta în ce condiții, în condițiile în care nu s-a rambursat TVA-ul de 3 luni de zile”, a atras atenția premierul desemnat.
El a adăugat că există ministere, agenţii, instituţii guvernamentale care au bani numai până în luna noiembrie şi care nu au fonduri să închidă anul şi să plătească salariile.
Ministerul Sănătății și-a prevăzut banii numai pe 11 luni. Dacă nu dăm rectificare bugetară să asigurăm resursele financiare, aruncăm în aer finanțarea spitalelor, aruncăm în aer programele de sănătate publică, aruncăm în aer o mulțime de cheltuieli vitale pentru viața și sănătatea oamenilor”, a exemplificat Ludovic Orban.

 Material realizat la comanda Partidului Național Liberal, CMF: 31190005