Vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu susține că actuala conducere a PSD Dâmbovița trebuie să plece iar formațiunea are nevoie să se reformeze în perspectiva refacerii Stângii politice din România. 

În contextul în care au existat voci puternice care au cerut schimbări la vârful organizației județene, cutremurul întârzie să se producă, iar motivele care stau la baza  atitudinii foștilor colegi social-democrați au fost explicate de senatorul Țuțuianu, astăzi, într-o conferință de presă.

 

"Din 2012 până astăzi, PSD a fost la putere cu  excepția anului 2016, deci, îți amorțesc simțurile. Când stai prea mult la căldură și apoi ieși afară dintr-odată ți-e foarte frig, cam așa sunt și ei acum. Le-au amorțit simțurile, nu înțeleg că societatea românească s-a schimbat. Sunt amorțiți! Le-am spus câtorva dintre ei că nu-i suficient să tot dai cu ordonanța 28 că ai făcut asfalt sau școală în localitate. Sigur că e util, dar oamenii mai vor și altceva, vor și respect, vor și primari care să fie prezenți tot timpul pe teren, vor și mai puțini salariați prin primărie, vor și mai puțină plimbare după hârtii ș.a.m.d. Deci, oamenii vor un pic altfel. 

Unii dintre ei s-au obișnuit să trăiască cu politica struțului cu capul băgat în nisip. Unii gândesc că poate își rezolvă problema în comuna lor și câștigă alegerile și atunci nu vor să iasă la bătaie. E și categoria celor care nu au curaj și nu au avut niciodată. Mai e și categoria celor interesați pe diverse chestiuni, unuia i-a prins mâna-n ușă Goe că i-a dat nu știu ce, altuia i-a prin mâna-n ușă Oprea că i-a dat nu știu ce... Unii îmi spun și acum că au interes legat de bugetul anului viitor. Ce să faci cu bugetul anului viitor când tu te duci și te va întreba opinia publică de cât de prost a guvernat  Dăncilă? Eu îi invit și astăzi, le-am spus-o mai multor colegi care mă tot roagă să revin în PSD, să vină ei lângă mine pentru că drumul pe care merg eu astăzi este unul de viitor... Trebuie să vezi puțin lucrurile în perspectivă. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vină lângă mine, pentru că nu doar niște bani îți rezolvă problema de percepție publică. Percepția publică despre PSD este foarte proastă indiferent ce vor ei să spună, nu o pot îndrepta nici eu", a declarat Țuțuianu, astăzi, la Moreni, cu ocazia inaugurării sediului Pro România

"În PSD, sunt 4 grupări și fiecare trage în câte o direcție. Eu mi-aș dori cel puțin 40 de primari și îi aștept lângă mine. Dacă vin lângă mine, le promit că voi câștiga județul Dâmbovița la alegerile locale și că voi rămâne aici 4 ani (...) Dacă nu  vor să se trezească, vor câștiga unii dintre ei localitățile, dacă vor fi două tururi vor fi cel puțin 20-25 de primari care vor pierde! Dacă se mai face și o alianță PNL-USR va fi și mai dramatic. Vor fi nevoiți să-și revizuiască atitudinea politică după alegeri", a mai precizat Țuțuianu.