"Devine aproape insuportabilă filosofia actualei puteri de a „rezolva” lucrurile. În esență, se reduce la: Dacă tot suntem incompetenți în a face lucruri (mai) bune,le desființăm pe cele existente.

„Guvernul-foarfecă” pare susținut de tot felul de „partide-foarfecă”. Ei nu construiesc, ei dărâmă. Ei nu cresc alocații, ei le blochează. Ei nu dezvoltă instituții esențiale, ei le desființează.

Așa a apărut în spațiul public ideea USR privind desființarea Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse (ANES). Fără nicio noimă, fără niciun argument care să mimeze, măcar, buna-credință.USR vrea desființarea instituției, dar nu înțelege câtă nevoie este, în România,de politici publice EFICIENTE pentru combaterea violenței domestice și stereotipurilor de gen.

USR vrea desființarea instituției, dar nu ne spune câte femei mor anual din cauza violenței fizice și/sau sexuale. USR vrea desființarea instituției, dar nu înțelege indecența și consecințele unei abordări publice atât de superficiale.
Dacă ANES are o problemă de eficiență, de funcționare, atunci putem să încercăm îndreptarea ei. Dar, așa, cu „foarfeca”, n-o să construim niciodată nimic.

E un soi de concurs al deciziilor proaste pe care Dreapta politică din România le impun în ultima perioadă. Și n-au trecut decât 2 luni", spune deputata Pro România, Oana Vlăducă.