Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Titus Corlăţean, a reamintit ,marţi, Guvernului, în plenul Camerei superioare, că trebuie să prezinte săptămânal Parlamentului măsurile luate pentru combaterea epidemiei de COVID-19, așa cum prevede hotararea privind încuviințarea stării de urgență.

 

"Vreau să reiterez (...) ca Guvernul să respecte Hotărârea Parlamentului României 4/2020 privind obligaţia de a prezenta la fiecare 7 zile sau ori de câte ori este necesar să prezinte un raport cu măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat. Este obligaţia Guvernului, sub control parlamentar, să respecte această solicitare", a atenționat în plenul Senatului Titus Corlățean.

Parlamentul a adoptat pe 16 aprilie hotărârea privind încuviinţarea prelungirii măsurii stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, care cuprinde şi obligaţii pentru Guvern, una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate.

Pe perioada stării de urgenţă, periodic, la fiecare 7 zile sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat, mai prevede hotărârea adoptată.