Suntem în fața celei mai mari crize economice din istoria modernă a Romaniei, avertizează vicepreședintele PSD Dambovița, fostul deputat Radu Popa, care se arată îngrijorat de faptul că guvernanții nu au venit cu soluții pentru relansarea acesteia.

El susține că liderul PNL Dambovița să iasă și să anunțe două măsuri de redresare a economiei  în plan național și local.

Mai mult, viceliderul social-democrat a propus trei soluții care ar veni în sprijinul economiei în această perioadă  grea.

-Sprijinirea concretă pentru toate companiile mari, prin acordarea de împrumuturi din Trezorerie cu dobândă subvenționată, chiar cu dobândă zero. Rambursarea acestor credite s-ar putea realiza pe o perioadă de maximum 5 ani,

-Implementarea unui model economic experimentat cu succes în Elveția și care constă în contribuția financiară a statului, cu valoare de împrumut către firme, în cuantum de maximum 10 procente din cifra de afaceri a ultimului an.

-Adoptarea unui memorandum pentru amânarea taxelor și plafonarea facturilor la utilități, la apă, energie electrică și gaze.

Mi-e teamă că, în următorii 2,3,5 ani vom fi în această criză și ne vom zbate să caștigăm cam jumătate din ce caștigam anul trecut. E nevoie de un efort conjugat. Această tăcere a guvernanților este criminală. Economia se prăbușește, a mai spus Radu Popa.