O  comisie parlamentară de anchetă ar urma să verifice, după încetarea stării de urgență, toate achiziţiile făcute de Guvern în perioada crizei create de pandemia cu coronavirus,


Unii au reușit, pe vreme de pandemie, să facă afaceri foarte bune, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă online, vicepreședintele Pro Romania, senatorul Adrian Țuțuianu, care a explicat că parlamentarii vor ancheta măsurile luate de guvern în perioada crizei epidemiologice, existand mai multe suspiciuni în ceea ce privește corectitudinea măsurilor adoptate de Executiv.

Ne propunem să verificăm în ce măsură au fost luate măsurile necesare pentru romanii care s-au întors din zonele de risc, cum au fost elaborate ordonanțele militare, cum s-au făcut achizițiile de materiale sanitare, medicamente și alte produse folosite pentru limitarea răspandirii virusului COVID-19.

E bine să verificăm și cum au fost închiriate unități hoteliere, pensiuni, pentru cazarea celor aflați în carantină. Am citit ceva recent că, dacă una, două sau cinci camere dintr-o locație de acest tip au fost ocupate, Guvernul Romaniei a plătit circa 60 de euro pe zi, pe loc de cazare și la capacitatea întregii unități hoteliere respective. Asta arată că, unii au reușit pe vreme de pandemie să facă afaceri foarte bune. De asemenea, vom analiza cum au fost luate măsuri pentru protejarea populației împotriva practicilor comerciale abuzive și pe zona materialelor sanitare și pe zona produselor de primă necesitate, dar și cum au fost alocate de la bugetul de stat sume pentru combaterea pandemiei și în ce direcții, a declarat Adrian Țuțuianu.