• "Între PSD și PNL există un blat pentru adoptarea acestei legi cu grave efecte asupra drepturilor și libertăților fundamentale, blat  la care noi nu subscriem. Pro România este singurul partid politic de opoziție la acest moment".

 

Pro România nu susține  legea privind carantina și izolarea și nu o va vota nici la Senat, a reiterat joi, într-o conferință de presă, la Târgoviște, vicepreședintele formațiunii, senatorul Adrian Țuțuianu.

Acesta susține că guvernul nu are nevoie de o astfel de lege care, în opinia sa, este una abuzivă cu toate modificările care s-au făcut în cele două camere parlamentare.

  • "S-au făcut doar retușuri de formă, fără ca, pe fond, drepturile și libertățile fundamentale să fie protejate!"

"Pro România este singurul partid politic care nu a votat la Camera Deputaților această lege și nu o va vota nici la Senat. Indiferent ce modificări s-au făcut ea nu răspunde unor standarde care sunt acceptate la nivel european privind protecția drepturilor și libertăților fundamentale. S-au făcut doar retușuri de formă, fără ca, pe fond, drepturile și libertățile fundamentale să fie protejate. Eu cred că guvernul actual nu are nevoie de o lege a carantinei și izolării, iar atitudinea populației față de măsurile pe care intenționează să le ia guvernul sau le-a luat în perioada stării de urgență și alertă este dovada lipsei de încredere în executiv. De ce această lipsă de încredere? Din foarte multe motive, pe de o parte, impui restricții de deplasare unor persoane în perioada stării de urgență, dar 2000 de oameni ajung la aeroportul de la Cluj, impui restricții de deplasare unor persoane, dar domnul Vela merge cu elicopterul la o nuntă în Caransebeș, impui reguli privind portul măștii în interiorul unor spații închise și constați că premierul și miniștrii chefuiesc ziua în amiaza mare fără a fi respectate vreuna din măsurile de protecție. Impui restricții legat de întruniri și ministrul Mediului organizează ședințe cu sute de persoane într-un spațiu închis de la Iași", a declarat Țuțuianu.

  • "În timp ce cetățenii scoteau bani din buzunar să sprijine spitalele, guvernanții furau pe rupte!"

"Al doilea motiv: în prima parte a stării  de urgență, românii s-au mobilizat serios în sprijinul spitalelor, s-au făcut donații de aparatură medicală, de măști, combineazoane, mănuși, substanțe pentru curățat spații ș.a.m.d. Milioane de euro au venit de la cetățeni. Ce constatăm astăzi? Că, în timp ce cetățenii scoteau bani din buzunar să sprijine spitalele, guvernanții furau pe rupte. Cazul de la Unifarm este emblematic, dar nu e singurul (...) Al treilea motiv de  neîncredere este legat de bâlbâiala continuă  transmisă și public privind necesitatea sau importanța măsurilor de carantinare, izolare. Tot timpul comunicarea a fost defectuoasă, iar guvernul  a pierdut susținerea majorității cetățenilor pe această temă", a arătat liderul Pro România.

Mai mult, acesta opinează că, "între PSD și PNL există un blat pentru adoptarea acestei legi cu grave efecte asupra drepturilor și libertăților fundamentale, blat  la care noi nu subscriem. Pro România este singurul partid politic de opoziție la acest moment".

  • "Care este miza acestui "blat"!

"Părerea mea este că miza are mai multe componente. Prima este menținerea unei stări de tensiune în societate, de frică pentru a genera inclusiv efecte electorale. Sunt convins că vom avea absenteism major în luna septembrie și că persoanele mai în vârstă vor ezita să meargă la vot pentru că există riscul să se îmbolnăvească. În al doilea rând, nu se face campanie electorală, ceea ce avantajează PNL prezent prin lideri, în fiecare zi, la televiziunile centrale. Apoi, este o miză economică, milioanele de măști care trebuiau să vină pentru persoanele defavorizate din România nu au venit, dar, în continuare, băieții deștepți apropiați de PNL fac bani din pandemie. Mai este și miza numirilor pe funcții publice. Cum să ai încredere în sistemul sanitar când numești la conducerea unor spitale băieți cu școala vieții, unul care are un beauty-salon, un cârciumar sau unul care e administrator de firmă de pompe funebre. Este scandalos, este adus la apogeu stilul de promovare a persoanelor a lui Dragnea în PSD. PNL-ul nu a învățat nimic din ce sa întâmplat, din contră, aduce nepricepuți și mai tari la conducerea treburilor publice. Blatul este făcut în așa fel încât viitoarea guvernare să fie PNL-USR, iar PSD joacă doar un rol într-o piesă care e scrisă dinainte și de alții. De ce face asta PSD cu domnul Ciolacu în frunte? E mai greu să-mi explic", a conchis Țuțuianu.