Subiectul concedierilor colective de la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște a încins rapid și scena politică dâmbovițeană. Vestea că aproape 1.200 de salariați sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă a determinat atât puterea, cât și opoziția să se exprime pe acest subiect fierbinte, însă, fără a pierde ocazia de a se acuza reciproc de acest eșec. 

 
PNL Târgoviște declară război COST, arată social-democrații dâmbovițeni, prin  vocea purtătorului de cuvânt, Costin Cozma.
 
  • Vocea oțelarilor târgovișteni va fi auzită în Parlamentul României și de guvernul român! 
 
"Măsura radicală cerută de PNL Târgoviște a fost pusă în practică săptămâna aceasta: 1200 de oțelari dâmbovițeni își pierd locurile de muncă. Pe 13 noiembrie anul trecut, un lider liberal declara că, în cazul Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, trebuie luate măsuri radicale. Din păcate, acest lucru s-a și întâmplat. Criza economică generată de COVID-19 a fost o lovitură grea pentru industria târgovișteană și cea națională! Inadmisibil este și faptul că, deși situația angajaților de la COS Târgoviște era cunoscută de Guvernul Orban, liberalii nu au făcut nimic pentru ca aceasta să fie rezolvată. Orice implicare din partea statului era oportună și binevenită, însă PNL Târgoviște doar a arătat cu degetul Combinatul uitând că, în istoria de 50 de ani a acestuia, a fost motorul economic al acestui oraș și județ. Dar, pentru că Orban și partidul său nu au fost în stare să prevadă o singura măsură benefică pentru industria grea, aceasta își găsește sfârșitul în Târgoviște din cauza liberalilor. Mai grav este că liberalii dâmbovițeni se folosesc de nenorocirea unor oameni pentru a strânge voturi, uitând că tocmai ei au cerut măsuri radicale împotriva Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște. COS Târgoviște nu trebuie să dispară, iar cei 1200 de angajații nu trebuie să rămână pe drumuri. PSD Dâmbovița face un apel către toți parlamentarii dâmbovițeni, indiferent de culoarea politică, să sprijine eforturile sindicaliștilor de a găsi cea mai bună variantă pentru ca această emblemă a județului să-și continue activitatea. PSD Dâmbovița îl asigură pe Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului "Valahia" Târgoviște, că vocea oțelarilor târgovișteni va fi auzită în Parlamentul României și de guvernul român! Soluții există, iar noi vom susține punctul de vedere al muncitorilor de la COS", se arată într-un comunicat de presă

Nici liberalii nu au rămas fără reacție. La rândul lor, aceștia susțin că "febra electorală, cuprinzând PSD Dâmbovița, marchează un nou moment halucinant".

  • Asigurăm lucrătorii COS Târgoviște că problemele lor vor ajunge pe masa Guvernului României!

"PSD Dâmbovița a emis un comunicat care sfidează orice logică și care, în mod ridicol, acuză PNL Târgoviște că „declară război COS Târgoviște”.
Stimați domni, prin ieșirile acestea publice insultați grav inteligența oamenilor. Probabil că aceasta este strategia pe care o abordați pentru a câștiga alegerile, prin minciuni și manipulare, în lipsa unor soluții concrete pentru oameni.
Trecând peste josnicia atacului politicianist, de mult nu mai putem separa minciuna de adevăr din comunicarea publică a PSD Dâmbovița.
PSD Dâmbovița, prefăcându-se că deplânge soarta angajaților, ne anunță ritos că vocea lor „VA FI AUZITĂ” în Parlamentul României. Fariseismul politic trebuie sa fie sancționat.
PNL Dâmbovița are doi parlamentari! Ați avut 7 parlamentari, acum aveți 5, parlamentari care în tot acest timp puteau să acționeze în folosul oamenilor. Ce v-a oprit, domnilor, să fiți vocea lor? Poate somnul dulce din Parlament ce nu poate fi deranjat decât de apropierea campaniei electorale și de teama că nu veți mai prinde alți 4 ani de somn.
Nu vi se pare că dumneavoastră sunteți cei care încearcă să capete notorietate și vizibilitate publică în timp ce se cațără pe necazurile salariaților de la COS Târgoviște? Dacă după toate dezastrele provocate economiei de strategii Dragnea, Dancilă & Vâlcov, dumneavoastră înțelegeți să vă urcați în tribune și să aruncați cu pietre, acesta este un mod falimentar de a face politică.
Pe această cale dorim să asigurăm lucrătorii COS Târgoviște că problemele lor vor ajunge pe masa Guvernului României, iar soluțiile sindicatului lor vor fi analizate serios de către executiv.
În final, vom identifica cea mai bună soluție pentru COS Târgoviște și pentru oamenii care lucrează acolo.
Pentru că pe voi, PSD Dâmbovița, nu v-a interesat până acum și v-ați trezit în prag de alegeri, în goana disperată de a obține voturile oamenilor. Ați avut guvernarea atâția ani și toate pârghiile necesare să ajutați și nu ați fost interesați să găsiți soluții pentru ca nu erați în campanie electorală! Așa cum am mai spus, sub guvernarea și administrația PSD ați reușit „performanța” de a ține județul nostru pe loc, în timp ce celelalte au reușit să se dezvolte!", se precizează în comunicatul PNL.