Previziunile sumbre privind criza economică mondială sunt alimentate zilnic de evoluția pandemiei, prin efectele generate de acest fenomen care nu seamănă cu alte situații cu care omenirea s-a mai confruntat de-a lungul istoriei. 

Va reuși România să gestioneze și să treacă fără probleme majore peste criza care se anunță fără precedent? Deputatul PNL Cezar Preda a făcut câteva comentarii pe acest subiect.

"România este depedentă de economiile țărilor puternice. Restul, sunt povești! Din acest motiv, foarte multă lume se uită spre liderii mondiali, respectiv SUA, China, Germania. Eu nu cred că România poate fi independentă în această gestionare a chestiunii economice de marile puteri. Depinde de economiile lor. Mai este un principiu pe care România și specialiștii români îl știu, acela că ei calcă totul în picioare pentru a se redresa economiile mari. Aici nu există solidaritate, nu există bunăvoință... mai ales în mediul economic, trebuie să fii foarte atent, pentru că, de economiile mari depind economiile mici, mai ales a României. E drept că, dacă o țară are o gestiune foarte bună a resurselor proprii, poate să depășească o criză. Am văzut foarte mult anunțată declarativ această criză care va fi mai puternică decât cea din 2009, care va fi mai puternică decât cea din 1929. Vom vedea cum vom depăși. Eu cred, totuși, că omenirea, resetându-se, va depăși această criză. Nu vreau să fiu optimist neapărat, dar credința mea e că această criză va fi depășită", ne-a explicat Cezar Preda.