• Semnale îngrijorătoare: Actuala situație bugetară este explozivă! Veniturile colectate nu acoperă pensiile și salariile aflate în plată!
  • "Eu cred că PNL nu va renunța la alegeri decât dacă se va întâmpla ceva într-adevăr catastrofic și nu au altă soluție"!

Pro România susține teza amânării alegerilor locale în contextul evoluției pandemiei de coronavirus din țara noastră. 

Vicepreședintele formațiunii, senatorul Adrian Țuțuianu, a reiterat ideea nevoii de asigurarea a protecției sănătății populației, pe fondul escaladării numărului de infectări, în dauna interesului electoral al partidelor politice.

 

„Credem că alegerile ar trebui amânate dacă situația din domeniul sanitar este atât de gravă pe cât ne spune Guvernul. Nu avem prea multă certitudine pe cifre, am văzut o declarație a domnului Orban în care ne spune că de mâine încolo o să ne spună câte îmbolnăviri noi sunt pentru că sunt cazuri de retestare, și atunci nu știm foarte exact la ce ne raportăm și dacă există într-adevăr o creștere a epidemiei.

Dacă există o creștere noi credem că alegerile trebuie amânate pentru că pe de-o parte punem în pericol sănătatea oamenilor din peste 18.000 de secții de vot, și am făcut un calcul, membrii Biroului Electoral, jandarmii care păzesc, personalul tehnic, înseamnă 15 persoane, înmulțiți cu 18.600 și veți vedea că sunt câteva sute de mii de persoane care vor lucra 24 de ore în condiții sanitare nesigure… Adăugați și cetățenii. Și de aici și riscul de îmbolnăviri", a spus Țuțuianu.

  • Nu s-au colectat venituri care să acopere pensiile și salariile în plată!

Mai mult, liderul Pro România opinează că graba cu care guvernanții vor alegerile are la bază o serie de realități economice care nu sunt deloc în avantajul lor.

"De ce cred eu că nu vor fi amânate? Pentru că interesul PNL este ca aceste alegeri să aibă loc cât mai rapid în contextul în care șomajul este la 600 000 de persoane, împrumuturile sunt continue și datoria externă crește. Se înregistrează cea mai proastă evoluție bugetară din ultimii 20 de ani, practic, tot ceea ce s-a colectat nu a putut acoperi pensiile și salariile aflate în plată. Actuala situație bugetară este explozivă, ea mai poate fi ținută prin aceste împrumuturi o vreme, dar, anul viitor, vom deconta cu toții, va fi mai rău decât în 2009-2010 cu  guvernarea PDL. Eu cred că PNL nu va renunța la alegeri decât dacă se va întâmpla ceva într-adevăr catastrofic și nu au altă soluție", a explicat viceliderul Pro România.