Starea gravă spre care se îndreaptă economia națională îngrijorează, cel puțin, la nivel declarativ, liderii opoziției care ies și trag semnale de alarmă cu privire la pericolele care pândesc  România din această perspectivă.

Vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu, a avertizat joi, în cadrul unei conferințe de presă, la Târgoviște, asupra consecințelor extrem de grave generate de perioada de pandemie și de lipsa unor măsuri proactive și reactive.

"Din punct de vedere economic, este cea mai gravă situație pe care România a avut-o în ultimii 30 de ani. Avem o contracție economică de aproape 30%, producția industrială, de exemplu, este cu 28% mai mică față de aceeași perioadă a anului trecut. Este o chestiune  dramatică, o treime din economia națională s-a contractat și de aici consecințe, resursa bugetară, finanțarea sănătății, educație, cultură etc. Avem peste 850 000 de șomeri înregistrați oficial", a arătat liderul Pro România.

Senatorul spune că absența unei reacții de răspuns adecvat prin măsuri de redresare economică va fi "decontată" în perioada posteelectorală pe spinarea populației.

"Din păcate, starea gravă a economiei naționale nu preocupă pe nimeni, iar factura va veni după alegeri. Guvernanții tac acum, dar factura va veni după alegeri și va fi plătită, ca întotdeauna, de popor și nu de cei care guvernează".