• Marţi, capitala Libanului, Beirut, a fost zguduită de explozia unui depozit în care erau stocate 2750 de tone de azotat de amoniu.

 

Fostul ministru de Externe al României, senatorul de Dâmbovița Titus Corlățean a discutat, astăzi, despre exploziile din Beirut și tensiunile la nivelul european.

El a explicat în cadrul emisiunii "Pe plan extern", în exclusivitate la DC NEWS, că România are o datorie morală de a ajuta Libanul după explozia din Beirut. 

"Deși,comunitatea libaneză din România nu este atât de numeroasă, are reprezentanţi importanţi în mediul economic, de afaceri, sunt aici cetăţeni libanezi căsătoriţi cu români şi chiar români stabiliţi în Liban. Există aşa o chimie istorică foarte bună, foarte frumoasă între noi. Avem o datorie morală de a ajuta Libanul în momentele astea dificile. Eu ştiu ce relaţii frumoase erau între România şi Liban când premier era domnul Adrian Năstase", a declarat Titus Corlăţean.

Marţi, capitala Libanului, Beirut, a fost zguduită de explozia unui depozit în care erau stocate 2750 de tone de azotat de amoniu. Explozia a avut forţa a 10% din bomba nucleară de la Hiroshima şi a curmat 173 de vieţi. Până la acest moment, sunt peste 5000 de răniţi. 

Diplomatul a abordat și subiectul tensiunilor care există între aliați la nivelul Uniunii Europene, despre poziția Statelor Unite și alte teme de interes.