Șeful organizației municipale PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu acuză Primăria de abuz pentru că a dispus sancționarea sa cu amendă pentru amplasarea corturilor de campanie.

"Am depus încă de pe data de 24 o cerere către Primărie prin care solicitam 6 amplasamente la nivelul municipiului Târgoviște unde să ne punem corturile de campanie. A trecut o săptămână de campanie și Primăria nu ne-a dat niciun fel de hârtie, am plătit rezervarea corturilor pe 24 și nu s-a întâmplat nimic ulterior. Am așteptat până sâmbăta trecută când, văzând că primăria nu vrea să ne acorde acea hârtie, am început să ne amplasăm corturile. Au trimis imediat Poliția Locală, garda pretoriană a domnului primar, ca să ne amendeze. În fapt, m-au amendat pe mine pe persoană fizică ceea ce este un abuz total pentru amplasarea acelor corturi. Nu le puneam eu Cotinescu Aurelian, erau puse de organizația PNL Târgoviște. Dar, domnul primar a considerat că trebuie să-mi acorde mie acea amendă. Nicio problemă, respect legea, voi merge să o plătesc, dar am și dreptul de a face o contestație în acest sens", a afirmat Aurelian Cotinescu.

"Pe de altă parte, PSD a așteptat până când a avut toate corturile făcute, după aceea au venit și ne-au acordat autorizație nouă și altor formațiuni politice. Problema cea mai mare este că, pe spațiul verde din oraș, PSD-ul și-a pus câteva corturi. Este ilegal să faci acest lucru, dar ei își permit. Am încercat să obținem autorizare și pentru câteva mesh-uri, dar primarul a ținut să ne spună că, dacă le vom pune, ne va amenda. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla, noi nu vrem să cedăm, este dreptul nostru de a ne face cunoscuți cetățenilor . Este dreptul cetățenilor de a ne vota în cunoștință de cauză", a mai precizat liderul liberal.

 

Replica primarului Cristian Stan

"Niciunul din mijloacele de publicitate electorală aparținând PNL în Târgoviște nu este pus în mod legal", susține, la rândul său, primarul Cristian Stan.

"De ce? N-au plătit taxa de utilizare a domeniului public pentru niciunul dintre corturile de strângere de semnături. A fost eliberat avizul de publicitate, dar au uitat să plătească această taxă. Au pus câteva mesh-uri toate puse ilegal, fără avizul administrației publice locale și în contradicție cu dispozițiile legale. Nu poți să pui mesh-uri pe clădiri fără să ai un studiu în ceea ce privește rezistența acelei clădiri, fără să ai acordul administrației publice locale și fără acordul proprietarului. Asta e România normală? Așa vreți să faceți campanie electorală? Așa vreți să convingeți oamenii să vă voteze?" , a arătat acesta.