Conducerea liberală de la nivelul județului Dâmbovița vorbește despre o serie de proiecte care, odată implementate, înseamnă peste 1 miliard și jumătate de euro în economia județului în următorii 4 ani.

Președintele liberalilor dâmbovițeni, consilierul de stat Virgil Guran, a prezentat miercuri, într-o conferință de presă la Târgoviște, stadiul unor proiecte peste care pare că s-a așternut praful și a vorbit despre demersurile pe care le-a făcut pentru finalizarea lor.

"Când am venit în Dâmbovița, drumurile naționale care erau în proiect de vreo 12 ani erau la pământ referitor la stadiul autorizărilor. Cu alte cuvinte, nu se făcea nimic, se bătea pasul pe loc. Eu am atras atenția celor de la CNAIR, chiar dacă unii sunt numiți de când am venit noi, le voi cere demisia foarte clar și oficial dacă nu se țin de ceea ce au discutat cu mine. În acest moment, DN 7, s-a amânat licitația pentru proiectare și execuție care trebuia să fie pe 29 iulie până pe 14 august. Sper să fie în regulă și să se țină de această dată licitația, dar nu-i slăbesc până nu se rezolvă. Încercăm să schimbăm prin ordonanță și anumite legi care împietează  desfășurarea licitațiilor și începerea lucrărilor", a arătat Guran.

"Pentru DN 71 sper să se adjudece proiectarea și execuția  pentru 4 benzi Bâldana-Târgoviște și modernizare până la Sinaia și sper să fie adjudecat până în luna noiembrie. Lucrurile acestea se pot întâmpla, dacă nu încep iar contestațiile care nu fac altceva decât să mai prelungească vreo 3 luni adjudecarea. Referitor la DN 72, adică drumul expres Ploiești-centura Găești, a avut loc licitația, au rămas două firme, s-a adjudecat, au 12 zile posibilitatea să mai facă contestații. Dacă nu se fac contestații, pe 25 august se va semna contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare".

"Proiectul apă canal, care în momentul de față, prin priceperea celor care conduc, și mă refer aici la acționarul principal Primăria Târgoviște, au ratat acest proiect. Până la 1 septembrie, trebuia finalizat și semnat. Este vorba despre peste 340 de milioane de euro, deocamdată, au luat bani doar consultanții, și acolo va trebui văzut ce firme sunt acestea, dacă și-au făcut sau nu treaba. Deci, vă anunț că proiectul este ratat la acest moment. Am mers la ministrul Fondurilor Europene, la europarlamentarii nostri care au relații foarte bune la Bruxelles și sunt convins că obținem o derogare. Am intervenit pe care oficială, prin prisma funcției pe care o am, prin premier și vom obține o prelungire cu monitorizarea noastră pentru a rezolva acest proiect", a mai precizat acesta.  

Liderul PNL Dâmbovița a anunțat și o investiție nouă care va demara la sfârșitul acestei luni.

"La sfârșitul lui august, vor începe lucrările pentru firma care în colaborare cu IVECO pentru construcția fabricii de la Petrești care va asanbla camioane IVECO. Au intrat în concurență 3 județe pentru această treabă, Sibiu, Brașov și Dâmbovița. Cred că avantajele care ar fi începând cu autostrada, apropierea de București ș.a.m.d. i-au determinat pe cei de la IVECO să-și îndrepte partenerul să construiască în Dâmbovița".