Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020 cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede creşterea acestuia cu 40%.

"Ieri, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, am făcut dreptate pentru cei peste 5 milioane de români", a anunțat miercuri, președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan.

"Sunt peste 5 milioane de pensionari cărora nu li s-a mărit pensia cu 40% , care au fost furați de către Guvernul PNL cu 26%. Este o lege pe care PSD a inițiat-o, a dezbătut-o și a votat-o în parlament, prin care, la 1 septembrie 2020, punctul de pensie  trebuia să se mărească cu 40%. Guvernul PNL a furat în fiecare lună fiecare pensionar , iar din 1 septembrie fiecare pensionar a fost furat cu câte 26%. Ieri, s-a făcut dreptate pentru 5 milioane de români, iar Guvernul Orban trebuie să plătească pensiile cu 40% în plus așa cum am stabilit noi, cei din PSD. 

PSD susține cu tărie respectarea legii și majorarea punctului de pensie cu 40% , dublarea alocațiilor pentru copii, majorarea salariilor profesorilor și sprijinirea administrațiilor locale ale căror bugete au fost afectate de cheltuielile pentru COVID-19 prin acordarea de resurse financiare suplimentare", a spus Corneliu Ștefan. El a precizat că majorările nu vor avea un impact financiar negativ și a acuzat Guvernul că a folosit resurse importante pentru "achiziții dubioase" în perioada pandemiei. 


Un alt amendament al PSD adoptat se referă la majorarea cu 1 miliard de lei a sumelor repartizate UAT-urilor, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița

Cod unic mandatar financiar 21200019