• "Avem de-a face cu o cădere economică consistentă generată nu doar de pandemie"
  • "Vorbim de un grad de îndatorare, în ultimele 8 luni, undeva spre 150 de miliarde împrumutate cu un ritm de împrumut de 1000 de euro/secundă, în detrimentul independenței economice bugetare a statului român", spune senatorul Titus Corlățean. 

Ministrul Finanțelor delirează pe rețelele sociale în timp ce guvernanții ascund faptul că intenționează să încheie un nou acord cu Fondul Monetar Internațional, avertizează senatorul Titus Corlățean, președinte executiv PSD Dâmbovița. Demnitarul atrage atenția că Guvernul PNL pregătește o politică de austeritate care condamnă România la sacrificii majore pe fondul crizei fără precedent generată și de pandemia de COVID-19.

  • Nu întâmplător PNL-iștii ascund acum proiectul de buget!

"Vorbim de o politică programatică a guvernanților PNL și respectiv a așa-numitului ministru de Finanțe, Cîțu,  care delirează destul de frecvent pe rețelele sociale împotriva opoziției politice, împotriva PSD. Vorbim de un grad de îndatorare, în ultimele 8 luni, undeva spre 150 de miliarde împrumutate cu un ritm de împrumut de 1000 de euro/secundă, în detrimentul independenței economice bugetare a statului român. Guvernanții PNL ascund faptul că intenționează să încheie un nou acord cu Fondul Monetar Internațional (n.r. FMI) și știm că acest lucru înseamnă sacrificiu, politică de  austeritate, reducerea veniturilor, a aparatului administrativ. Deci, vor fi oameni care își vor pierde locul de muncă, vor scădea consistent salariile și pensiile și va crește TVA-ul. Nu întâmplător PNL-iștii ascund acum proiectul de buget, era nevoie de transparență, să spună ce intenționează să facă, să prezinte un proiect de buget pe care viitorul parlament să-l dezbată și să-l aprobe", a explicat Titus Corlățean. El avertizează în continuare că lucrurile merg într-o direcție greșită în contextul unei proaste guvernări și a unei performanțe negative în ceea ce privește gestionarea pandemiei.

"Avem de-a face cu o cădere economică consistentă generată nu doar de pandemie", a mai adăugat liderul social-democrat.