Noua bază sportivă de lângă Complexul Turistic de Natație a fost inaugurată de Primăria Târgoviște și Federația Română de Fotbal.

 
Terenul, cu o suprafață de 9543.00 m², va permite desfășurarea în condiții excelente a antrenamentelor FC Chindia Târgoviște, inclusiv la nivelul grupelor de copii și juniori, precum și a meciurilor oficiale de fotbal juvenil, spune primarul Cristian Stan.
 
Parteneriatul nostru cu FRF nu se termină astăzi, la momentul inaugurării; este un parteneriat pe 10 ani, de natură să aducă beneficii deosebite, pe de o parte sportivilor profesioniști, pe de altă parte iubitorilor de sport, de fotbal, în special. Investiția de astăzi reprezintă numai o parte din ceea ce înseamnă proiectele pe care administrația locală le derulează în această zonă. În următoarele 2 luni, vor debuta și lucrările la noul parc, pe care-l vom realiza exact în prelungirea acestui teren de fotbal, un parc de 5 hectare, pe fonduri europene, cel mai mare parc construit în Târgoviște în ultimii 40 de ani. Totodată, avem depus la Compania Națională de Investiții încă un proiect pentru o altă bază sportivă vizavi de acest teren. Și la stadionul „Eugen Popescu” continuă investițiile și, dacă totul decurge așa cum ne dorim, anul viitor Târgoviștea va avea un stadion cochet și vom asigura FC Chindia condițiile pe care trebuie să le aibă o echipă care participă în prima ligă”, a mai precizat Cristian Stan.

Obiectivul acestui proiect a fost, încă de la bun început, să putem să redăm copiilor bucuria jocului de fotbal. Am încercat să rezolvăm o parte din problemele pe care le-am întâlnit și pe care cei mai mulți le cunoașteți. Și mă refer la dispariția maidanelor de altădată, dispariția terenurilor pe care cei care au practicat fotbalul în anii 90 și le amintesc. O altă problemă pe care am identificat-o este legată de vreme: urmare a condițiilor nefavorabile, aproximativ 5 luni de zile nu putem să folosim terenurile cu gazon natural în condiții optime”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

M-aș fi bucurat ca acest parteneriat să se fi întâmplat mai demult, să fi jucat și eu pe un astfel de teren, să văd și eu Târgoviștea renăscând din punct de vedere al bazei materiale, pentru că am fost și la terenul de la „Eugen Popescu” și am văzut cum se lucrează și acolo. Mi-ar fi plăcut să avem și noi condițiile astea, dar principalul lucru este ca ceea ce s-a realizat aici în plan local, și împreună cu noi, să se răsfrângă și în pasiunea copiilor pe care îi aveți, pe care îi creșteți și să reformeze tradiția Târgoviștei din perioada ´70-´80, atunci când ați avut foarte multe produse locale deosebite, care făceau deliciul tribunelor la vremea respectivă. Sper ca acest teren să fie și un moment al creșterii valorii sportive intrinsece a tuturor participanților la fenomenul din Târgoviște, nu numai a echipei din prima ligă, Chindia”, a declarat Mihai Stoichiță, director tehnic FRF.

La evenimentul inaugural a participat și președintele CJD, Corneliu Ștefan.