Stimați dâmbovițeni, dragi dâmbovițeni!

Ieri, județul nostru a înregistrat o rată de pozitivare îngrijorătoare, 211 persoane în ultimele 24 de ore, iar Municipiul Târgoviște, cea mai mare aglomerare urbană a județului, a atins o rată de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de 4,65/1.000 locuitori. Ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus poate determina colapsul atât al sistemului medical, cât și al întregii structuri administrative.

Fac apel la unitate și coeziune socială pentru acordarea unei atenții sporite în respectarea măsurilor dispuse de autorități!

Lupta cu acest virus, înainte de a se da pe patul de spital, trebuie să fie prezentă la nivelul fiecăruia dintre noi!

Gradul de conformare voluntară al populației este momentan singurul mijloc eficient de combatere a răspândirii bolii.

Solicit pe această cale întregii populații a județului Dâmbovița să se alăture autorităților și, prin respectarea măsurilor impuse, să scădem numărul de infectări, să scădem presiunea de pe sistemul medical, astfel încât cei care au cu adevărat nevoie de servicii medicale să poată să ajungă în unitățile spitalicești și să poată să fie tratați!

Solicit tuturor celor care au depus un juramânt: primari, polițiști, jandarmi, militari, medici sau funcționari publici să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu așa cum au jurat: CU BUNĂ CREDINȚĂ

Sănătatea populației nu poate fi vehicul de campanie electorală! Când în joc este viața semenilor noștri, jocurile politice sunt apanajul iraționalității!

Solicit tuturor autorităților implicate (nu le enumăr pentru că am convingerea că fiecare instituție a statului trebuie să aibă un rol bine determinat) să-și revizuiască modul de acțiune, să-și reanalizeze activitatea și să-și prioritizeze obiectivele astfel încât să atingem obiectivul principal comun: încetinirea ritmului de infectare a populației!

La nivel instituțional solicit serviciilor publice deconcentrate, descentralizate sau autonome instituirea unei veritabile stări de extremă urgență! Reușita noastră depinde de modul în care acestea își îndeplinesc atribuțiile!

Un parteneriat cooperant între populație și autorități este singurul mod de a trece cu bine prin această pandemie!

Prefect,

Aurelian POPA