Vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean, a transmis astăzi, la Târgoviște, după ceremonia de constituire a Consiliului Local Municipal un mesaj de unitate, de solidaritate, de colaborare instituțională pentru depășirea perioadei de criză profundă pe care o traversăm.  

  • Este nevoie de solidaritate într-o societate, din păcate, mult prea divizată!

"Traversăm o perioadă de încercare pentru națiune, o perioadă foarte dificilă și urmează una și mai dificilă. Din păcate, această pandemie generează și consecințe economice, și sociale. Vă îndemn pe toți ca, dincolo de apartenența politică  ideologică diferită să încercați un lucru cu care, din păcate, societatea românească la nivel politic, în administrație și în societate în general, nu prea este obișnuită, nu am atins acel nivel al culturii civice democratice care, cel puțin într-o perioadă de încercare de criză, s-ar impune. Este nevoie de diversitate și exprimarea diversității în societatea noastră ține de un principiu democratic, dar, mai ales într-o perioadă foarte complicată, ține de înțelepciunea noastră și de responsabilitate să puteți să puneți în comun efortul, inteligența pregătirea, educația, buna credință, energia pentru a promova în comun acele lucruri cu adevărat importante, proiectele cu adevărat importante pentru comunitatea pe care aveți onoarea să o reprezentați. Este nevoie de solidaritate într-o societate, din păcate, mult prea divizată", a spus Corlățean. 

  • O  perioadă de criză poate fi depășită cu succes prin  cooperare instituțională, prin solidaritate!

Demnitarul social-democrat a taxat absența prefectului județului Dâmbovița de la ceremoniile de constituire a CJD și CLM și de depunere a jurămintelor de credință ale președintelui Consiliului Județean și primarului municipiului Târgoviște.

"M-aș fi bucurat ca și astăzi, la învestirea Consiliului Local Municipal Târgoviște prefectul județului Dâmbovița să fie prezent. Ține de normalitate instituțională fundamentată pe competențele legale, dar ține mai ales de o necesitate, în această perioadă dificilă, de conlucrare instituțională. Am învățat în foarte mulți ani de slujbă în interesul României și al românilor, primul meu jurământ de credință l-am depus acum 27 de ani ca diplomat în Ministerul de Externe, că o  perioadă de criză poate fi depășită cu succes prin  cooperare instituțională, prin solidaritate, și nu prin separare, prin dezbinare. Este un mesaj public pentru toți actorii politici, instituționali, administrativi,  să conlucreze cu sinceritate în această perioadă care este complicată pentru noi. Este o perioadă în care oamenii au nevoie de un semn, de decizii, de soluții din partea autorităților, au nevoie de încurajare. Vedem atacuri la instituții fundamentale ale statului și Biserica Creștină Ortodoxă este o instituție fundamentală a statului de secole, cea care, în perioade de încercări sau sub ocupații de imperii, a știut să reunească identitatea românească și creștină.  Aceste atacuri pun la încercare instituția (n.r. Biserica), un factor de coeziune și de stabilitate. Este foarte important să strângem rândurile în jurul a ceea ce ar trebui să ne unească", a fost mesajul senatorului Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița.