Președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean i-a cerut oficial, de la Târgoviște, președintelui României, Klaus Iohannis, să respecte votul cetățenilor de la scrutinul de duminică, 6 decembrie, și să desemneze premierul pe care social-democrații îl vor propune la consultările de la Cotroceni.

"PSD Dâmbovița a câștigat aceste alegeri de o manieră convingătoare, PSD este prima formațiune politică a României prin votul democratic al cetățenilor români. PSD, ca partid învingător, va fi primul invitat la Cotroceni, ca partid care a câștigat alegerile parlamentare din România  la 6 decembrie 2020 și va propune candidatul de prim-ministru la consultări. 

Îi solicităm, în mod oficial, de la Târgoviște, în numele Partidului Social Democrat organizația Dâmbovița, una din primele trei la nivel național, în clipa de față, președintelui României, Klaus Werner Iohannis să respecte votul cetățenilor României care au cordat încredere și au plasat pe primul loc PSD la nivel național. Să respecte acest vot și să acorde mandatul de prim-ministru și dreptul PSD de a forma o coaliție de guvernare în baza programului de guvernare pe care l-a construit și pe care l-a propus românilor". 

Corlățean a mulțumit echipei pentru implicarea exemplară în campanie și în alegeri și a subliniat că victoria obținută obligă PSD la punerea în aplicare a ofertei prezentată cetățenilor.

"Tot ceea ce am făcut până acum a reprezentat, până la urmă, o lecție de modestie, de realism, de foarte multă muncă și de joc în echipă. Cred că una dintre concluziile principale pentru toți competitorii de la Dâmbovița din această campanie electorală, și, în special, pentru unii dintre competitori ar trebui să fie lecția smereniei, mai puțin egocentrism, mai puțină aroganță și mai mult respect pentru munca în echipă și, în primul rând, respect pentru cetățenii României care, astăzi, au nevoie de ajutor mai mult ca oricând. Noi suntem aici, prezenți și dorim să punem în practică rapid ceea ce am propus României prin programul de guvernare. Așa să ne ajute Dumnezeu!", a mai spus liderul social-democrat.