Consilierii județeni ai PNL și PRO România își bat joc de târgovișteni și dâmbovițeni, anunță astăzi, într-o postare pe pagina sa de socializare președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după ședința extraordinară a forului administrativ.
Ștefan a avut o reacție dură la adresa reprezentanților PNL și Pro România din Consiliul Județean care au votat împotriva proiectul de hotărâre care prevedea alocarea sumelor pentru acoperirea cheltuielilor Lotului I al centurii municipiului Târgoviște.
 
 
"Au ieșiri publice în care cer construirea de centuri ocolitoare, dar, atunci când trebuie să voteze pentru finalizarea celor la care se lucrează deja, VOTEAZĂ ÎMPOTRIVĂ.
Consilierii județeni ai PNL Dâmbovița și ai PRO România au votat împotriva susținerii unei părți din cheltuielile la centura muncipiului, chiar dacă aceștia știu că, din colectarea de TVA, Municipiul Târgoviște nu a primit niciun ban.
Reprezentanții PNL și PRO România trebuie să și pună în practică tot ceea ce declară atunci când vorbesc despre dezvoltarea municipiului și a județului Dâmboviţa. Altfel, vor întări impresia că fac tot ceea ce le stă în putere pentru a bloca orice demers care înseamnă un pas înainte pentru Dâmbovița și pentru resedința județului nostru.
Și nu cred că pentru acest lucru au fost votați de dâmbovițeni!", a explicat președintele CJD.
 
  • "Refuz să accept lamentările și justificările celor care au votat împotriva acestui sprijin"!
 
"Era un sprijin care ne-ar fi fost esențial, în condițiile în care avem un stadiu fizic al execuției de aproximativ 95%, iar centura arată, după mulți ani și multe promisiuni, așa cum ar trebui.
Refuz să accept lamentările și justificările celor care au votat împotriva acestui sprijin, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei cunosc foarte bine istoricul acestui proiect și de unde l-am preluat când am ajuns la Primărie. Dacă nu l-am fi continuat pe bugetul nostru, ar fi fost o investiție ratată. În cazul lor, nu poate fi vorba decât de rea-credință. În cazul altora, de ignoranță. La fel de rău pentru târgovișteni.
P.S: nu am cuvinte despre consilierii PNL; nu era suficient că guvernul lor a uitat, de un an și jumătate, că există și Târgoviște pe harta României, nu era suficient că guvernul lor nu ne-a dat NICIUN leu la rectificările bugetare. Era nevoie și de gestul ăsta de dispreț, la care să contribuie și ei.
Sper ca măcar la următoarea ședință de Consiliul Județean interesul cetățeanului să primeze, și nu interesele politice josnice", a scris primarul Târgoviștei, Cristian Stan, pe pagina de facebook.
 
 
PNL a vrut să dea... un semnal! Contactat telefonic,  președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a declarat, în exclusivitate pentru db24news.ro, că gestul grupului liberal din Consiliul Județean s-a dorit a fi un protest.  
 
"A fost un semnal pentru opinia publică și pentru Primăria Târgoviște pentru că această centură are o poveste...cred că, până la urmă, făceam o autostradă fără probleme, de aici până la Ploiești, pe banii aceia. Au fost fonduri europene, s-au pierdut și primăria trebuie să plătească o penalitate de vreo 5 milioane de euro, dacă nu mă înșel. Deci, se duc bani din bugetul primăriei în loc să fi folosit fondurile europene. Știu că o firmă care a lucrat a câștigat un proces și mai au iar nu știu câte milioane de euro pe care trebuie să le dea primăria Târgoviște. S-au alocat, în mandatul trecut, de la CJD niște bani și tot nu s-a terminat centura, iar anul acesta, se alocă bani din nou. Dacă facem un calcul cu această centură și nici nu e făcut exact cum trebuie, dacă e luată la verificat... A fost un semnal să vadă toată lumea ce se întâmplă", ne-a declarat liderul liberal. 
  • "O să votăm această centură, nu este o problemă!" 
El a precizat că PNL va vota, însă, proiectul în  forma în care a fost prezentat, la următoarea ședință.
"La următoarea ședință vom vota, dar cu amendamentul ca banii să meargă exact unde trebuie și cum trebuie. Să nu se ajungă iar să ne trezim că este nevoie de încă un proiect și alți bani, și alți bani. Deci, efectiv, această centură a fost gestionată într-un mod care lasă total de dorit și pune mari semne de întrebare începând de la legalitate până la capacitatea de management asupra unei activități de acest gen. Repet, o să discutăm după ce se va lua act de poziția noastră. O să votăm această centură, nu este o problemă! Și noi ne dorim să se termine, până la urmă, va trebui să se găsească o soluție, dar nici așa....unii și-au bătut joc, se mai și laudă cu ea și după aceea vin și tot timpul cer bani.
A fost un protest la adresa a ceea ce s-a întâmplat pentru că prea mulți bani s-au dus. Banii aceștia de la CJD trebuiau să meargă către localitățile județului, nu să repare niște greșeli făcute de primarul Târgoviștei. Deci, efectiv acești bani vin să repare greșelile făcute de către cei care au condus primăria Târgoviște", a mai spus Guran.
 
 
  • "Nu am primit o explicație de ce, inițial, am contribuit cu 3,83% din valoarea investiției și am ajuns la 38,42%"
 
"Am votat  împotrivă pentru că această centură sau lotul din centură se realizează pe banii publici ai dâmbovițenilor și nu pe fonduri europene și acest lucru se datorează fostelor conduceri ale primăriei și Consiliului Județean, nu neapărat ale actualelor conduceri. În al doilea rând, nu am înțeles, nu am primit o explicație de ce, inițial, am contribuit cu 3,83% din valoarea investiției și am ajuns la 38,42%. Întrucât nu am primit niciun răspuns nici pe cifre, nici pe indicatori cu privire la această contribuție, am votat împotrivă", ne-a argumentat Florina Mureșan, liderul grupului Pro România din CJD. "M-a deranjat atitudinea președinelui CJD care a ținut să se consemneze în procesul verbal de ședință faptul că ne opunem la dezvoltarea județului. Noi nu ne-am opus la dezvoltarea județului, am votat împotriva unu proiect de hotărâre motivat de ceea ce v-am spus", a mai spus liderul de grup. Florina Mureșan ne-a mai precizat că nu au existat înțelegeri  cu grupul PNL pe acest subiect și asupra niciunui proiect de hotărâre.
"Eu cred că va fi repus pe ordinea de zi acest proiect, probabil cu o cotă de participare mai mică și eu nu cred că, dacă exista, cu adevărat, un interes cu privire la această contribuție a CJD la realizarea lotului I, nu se putea găsi o soluție".