Coaliția de guvernare dă semne tot mai clare de destrămare. Dincolo de mesajele contradictorii transmise la nivel central de reprezentanții dreptei și de lipsa de coerență a acțiunilor guvernamentale, undele de șoc se propagă și de la nivel teritorial. 

Aliații USR PLUS  i-au lăsat pe liberalii dâmbovițeni  cu promisiunile neonorate față de cetățenii județului pe cele două mari teme cu care au defilat în campania electorală, DN 71 și COS Târgoviște. Acest  lucru a generat nu numai nemulțumire în PNL, dar i-a pus pe liderii liberali într-o situație din care pare că le este și jenă să mai iasă la lumină. 

După mai mult timp în care liberalii nu au mai ieșit în fața opiniei publice, astăzi, PNL Târgoviște a spart gheața, iar mesajele au fost de natură să întărească ideea unei rupturi din ce în ce mai evidente la nivel guvernamental. 

Președintele liberalilor târgovișteni, Aurelian Cotinescu  nu i-a menajat pe aliații de dreapta când a fost întrebat de salvarea celor două proiecte pe care, în campania de anul trecut, păreau că le aveau ca și rezolvate. Nu este prima dată când liberalii își exprimă public nemulțumirile față de modul în care aliații le anulează eforturile pe care susțin că le-au depus pentru îndeplinirea unor obiective de interes județean. PNL Târgoviște a participat și la protestele îndreptate împotriva propriului guvern, mai exact împotriva deținătorilor USR PLUS ai portofoliilor Transporturilor și Economiei.

"Noi, ca liberali, am făcut cred că tot ce s-a putut pentru ca cele două proiecte, DN 71 și COS Târgoviște să devină cu adevărat vii, funcționale. Din păcate, s-au schimbat lucrurile. Avem aliați care nu doresc ca acest proiecte să fie finalizate și s-a venit cu această marotă prin care se face un drum expres... nu ni se spune exact dacă, în 10 ani de zile, vom reuși să-l avem. Eu vă spun că, în doi ani, cu siguranță va fi un calvar să mergi până la București. Deci, peste 2 ani, va fi cu mult mai rău decât acum", a declarat Cotinescu.

Este doar un exemplu că tensiunile din coaliție sunt tot mai intense și că este doar o chestiune de timp până când puterea de dreapta se va sparge. 

                                                                                                                                          Mădălina Chivu Popa