Războiul declarațiilor PSD-PNL în plină campanie electorală pentru alegerile parțiale din 27 iunie! Social-democrații acuză descinderea mascaților în primăria comunei dâmbovițene Cojasca și la domiciliul primarului Gheorghe Victor, suspectat alături de câțiva funcționari din primărie că ar fi eliberat vize de reședință fictive pentru 67 de persoane, la comandă politică. Liderii PNL neagă orice implicare în acest scandal.

"PSD Dâmbovița a luat act de evenimentele petrecute în cursul acestei dimineți în comuna Cojasca.

În ceea ce privește acuzațiile care i se aduc primarului Victor Gheorghe, PSD Dâmbovița nu comentează acțiunile justiției și nu se va pronunța atât timp cât ancheta este în desfășurare.

Pe de altă parte, trebuie remarcat faptul că intervenția de astăzi coincide cu vizita pe care o va face, mâine, în comuna Cojasca, președintele PNL, Ludovic Orban. De asemenea, este cel puțin curios faptul că o astfel de acțiune se desfășoară chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerea consiliului local al comunei. Sperăm că desfășurarea de forțe de la Cojasca nu reprezintă o încercare de influențare a rezultatelor scrutinului de pe 27 iunie, iar descinderile au fost făcute doar în spiritul și cu respectarea legii, fără ca politicul să intervină în bunul mers al anchetei.

Pe de altă parte, nu vrem să credem că ceea ce s-a întâmplat astăzi la Cojasca este un act de intimidare pus la cale de PNL, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a trimis forțele de ordine acasă la unul dintre cei mai gospodari primari ai PSD doar pentru că reprezentanții social-democrați vor câștiga alegerile pentru consiliul local din comună. Oamenii din Cojasca știu foarte bine că localitatea lor a fost blocată iresponsabil timp de aproape un an de membrii PNL.

Nu în ultimul rând, PSD Dâmbovița nu este intimidat de astfel de acțiuni. Vom câștiga alegerile în Cojasca pentru că oamenii au văzut că PNL generează doar scandaluri politice, iar membrii acestui partid nu fac nimic pentru dezvoltarea localității", se arată în comunicatul transmis de social-democrați.

 

Pe de cealaltă parte, liberalii resping categoric orice acuzație privind ingerința politicului în activitatea poliției sau a justiției.

"Acuzațiile halucinante ale unor lideri PSD, potrivit cărora cercetarea unor presupuse încălcări ale legii la Cojasca ar reprezenta, nici mai mult, nici mai puțin decât un act de poliție politică, dovedește fără echivoc faptul că politrucii d-lui Ciolacu nu-și pot depăși condiția de moștenitori ai PCR, rămânând tributari reflexelor anti-democratice care i-au făcut atât de nepopulari printre români!
Să spui, de la tribuna Parlamentului, așa cum face dep. Popa, că ”poliția condusă de dl. Guran a intrat peste niște oameni în casă” la Cojasca, este mai mult decât un găunos exercițiu de retorică politicianistă, reprezintă o incalificabilă mistificare a adevărului, o grosolană tentativă de manipulare a cetățenilor acestei țări.
La Cojasca, sub coordonarea unui procuror și cu mandat semnat de un judecător, polițiștii au efectuat percheziții într-un dosar privind eliberarea mai multor vize de flotant pentru persoane care nu ar fi locuit niciodată la adresele specificate în documente. Desigur, până la finalizarea cercetărilor, toate persoanele vizate se bucură de prezumția de nevinovăție.
De ce, însă, țipă ca din gură de șarpe liderii PSD? Să aibă legătură cu vorba din popor care spune că cel care strigă cel mai tare ”Hoții!” este chiar cel prins cu mâna-n buzunarul victimei?
Alungați de la putere prin votul cetățenilor acestei țări, liderii social-democrați se dovedesc, o dată în plus, incapabili de a înțelege fundamentul unui stat de drept și rolul instituțiilor statului într-o societate democratică.
PNL respinge categoric orice acuzație privind ingerința politicului în activitatea poliției sau a justiției. Ceea ce trebuie să acceptăm este că LEGEA e LEGE pentru toți. Și când ne convine și când nu pică prea bine".