Personalul din casele teritoriale de pensii va fi suplimentat, pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2022, pentru evaluarea dosarelor de pensii, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care vor fi selectate, prin concurs, 800 de persoane cu studii superioare și 200 cu studii liceale, care vor lucra în casele teritoriale de pensii cu contracte pe perioadă determinată, adică până la încheierea procesului de evaluare a tuturor celor 5 milioane de dosare de pensii.
Conform calendarului asumat prin PNRR, procesul de evaluare al celor 5 milioane de dosare ar urma să fie finalizat în trimestrul al treilea al anului viitor, iar acest obiectiv nu poate fi atins cu personalul care activează în prezent în casele de pensii, a arătat ministrul. 
 
La nivelul județului Dâmbovița, Casa de Pensii ar mai avea nevoie de circa 15 persoane, în condițiile în care, spune directorul Lucian Pistrițu, numărul dosarelor de pensii aflate în evaluare depășește cu mult capacitatea de muncă a personalului care lucrează în prezent pe această zonă. Din cele aproximativ 120 000 de dosare, au fost definitivate doar 7 000.
 
"În momentul de față, lucrăm cu personalul pe care îl avem, personalul de la stabiliri, undeva la 11 persoane. Numărul de dosare de pensii este undeva la 120 000", ne-a declarat Pistrițu. "Nu avem întârzieri, noi lucrăm în continuare și avem niște perioade de lucru prevăzute și de lege", a mai spus acesta.