"Coaliția de guvernare calcă în picioare absolut orice. Indiferent de ceea ce se va spune, domnul Cîțu este epuizat din punct de vedere politic acum, prin tot ceea ce s-a întâmplat"!, a declarat, marți, într-o conferință de presă, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan, legat de scandalul politic ce ține capul de afiș în această perioadă. 

"Este greu de spus care ar fi  conduita cea mai bună de  adoptat acum. Lucrurile s-au comunicat, faptul că domnul Cîțu este penal. Mai departe, mecanisme legale nu prea există în acest moment, având în vedere că există o majoritate parlamentară, în acest moment, care sprijină actualul guvern", a spus liderul social-democrat.

Întrebat dacă premierul ar trebui să plece din această funcție, în urma scandalurilor care îl vizează, Stan a declarat: "Din punctul meu de vedere, un premier condamnat sau o persoană condamnată este incompatibilă cu cu funcția de premier în orice țară democratică. E greu de anticipat care vor fi evoluțiile politice, însă, este o chestiune delicată nu pentru domnul Cîțu, că nu mă interesează foarte mult, ci pentru România. Să ai un premier care să fi fost condamnat pentru o infracțiune de drept comun, să afli că a mai dat și niște țepe prin Statele Unite ... cu siguranță, (Cîțu) nu este cel mai bun exemplu nici de moralitate, nici de altceva. Toată demagogia practicată de PNL, USR apropos de PSD, penali și așa mai departe se întoarce acum împotriva lor într-o viteză amețitoare".