În cadrul proiectului „Mișcare pentru sănătate”, finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița (CJD), peste 300 de copii din județul Dâmbovița participă în aceste zile, în orașul Pucioasa, la activitățile sportive organizate de Sport Club „Sportis” Târgoviște.

Evenimentul a debutat astăzi, 19 august, la Baza Sportivă din orașul Pucioasa, proiectul fiind aprobat în sesiunea 1 a finanțărilor nerambursabile din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița, la secțiunea „Sportul pentru toți”.
Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la această activitate au mai participat Cristian Avanu, administratorul public al județului, Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, Claudiu Mănescu, șeful Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.
  „Vă salut pe toți cu prietenie, profesori și copii, și mă bucur că, după aproape doi ani, o perioadă foarte grea pentru noi toți, am reușit să ne vedem, chiar dacă suntem mai puțini de această dată. Sperăm ca, de anul viitor, să ne vedem cu cât mai mulți copii și profesori. Sportul este un lucru binevenit pentru toți copiii din județul Dâmbovița. Consiliul Județean Dâmbovița este și va fi un partener permanent pentru toți copiii, pentru toate sporturile, mai ales pentru cele de masă. Cred că, împreună cu toți profesorii din județ, putem să inițiem astfel de acțiuni în fiecare comunitate locală. În afară de acest proiect, pe care l-am susținut, așa cum am vorbit cu domnul Costache - vom organiza și alte proiecte împreună. Avem la nivelul Consiliului Județean și alte proiecte importante. Vă urez succes în activitățile de aici, în cele de acasă și de la școală, dar cel mai mult vă urez sănătate tuturor! Să trecem cu bine peste această perioadă grea pentru noi toți!”, a transmis președintele Corneliu Ștefan.
Acțiunea își propune încurajarea practicării activităților fizice și sportive, prin atragerea în competiții sportiv-distractive a copiilor și tinerilor din peste 10 unități școlare din județul Dâmbovița, în vederea îmbunătățirii stării de sănătate a acestora și a conștientizării rolului pe care mișcarea o are pentru o bună funcționare a organismului - mentală și fizică.


În competiție s-au înscris copii din municipiul Târgoviște, orașele Pucioasa și Fieni, comunele Vulcana-Pandele, Dărmănești, Corbii Mari, Răzvad și Vlădeni.
Bugetul total al proiectului este de 29.470 lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 26.470 lei.
„Mișcare pentru sănătate” este doar una dintre activitățile sportive pe care Sport Club „Sportis” Târgoviște le organizează anual în orașul Pucioasa.