Deputații și senatorii de Dâmbovița au fost invitați, astăzi, la sediul Consiliului Județean pentru a discuta pe marginea proiectelor și investițiilor unităților administrativ teritoriale din județ. Sute de proiecte au nevoie de sprijinul parlamentarilor dâmbovițeni, indiferent de culoarea politică a acestora, și, în contextul în care, la 1 septembrie, începe o nouă sesiune a Parlamentului României, șeful administrației județene a cerut reprezentanților PSD și USR-PLUS prezenți la întâlnire să facă front comun în susținerea intereselor județului în activitatea parlamentară și să reprezinte Dâmbovița ca o singură echipă.
Pe de altă parte, Corneliu Ștefan a sancționat lipsa parlamentarilor PNL Dâmbovița de la această întâlnire. Este pentru a doua oară când aceștia nu participă la dezbateri pe probleme și proiecte importante.

Avem proiecte importante în derulare, trebuie să facem față provocărilor financiare din acest an și trebuie să rămânem în continuare alături de comunitățile dâmbovițene, indiferent de culoarea politică!” , a transmis Corneliu Ștefan.

Întâlnirea de la sediul forului administrativ, la care au răspuns parlamentarii dâmbovițeni ai Partidului Social Democrat Dâmbovița Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa, Ionuț Vulpescu) și cei ai Alianței USR-Plus (Daniel Blaga), senatorii și deputații PNL ignorând, din nou, problemele județului, s-a axat pe tema situației proiectelor în derulare ale administrației județene, a obiectivelor de investiții și, de asemenea, a proiectelor ce vizează domeniile de interes pentru județ, reuniunea fiind un bun prilej pentru discutarea punctuală a portofoliului de proiecte al Consiliului Județean Dâmbovița, dar și a pașilor ce trebuie făcuți în vederea realizării acestora.

În cadrul reuniunii la care au participat și vicepreședintele CJD, Antonel Jîjîie, administratorul public al județului, Cristian Avanu, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, președintele Corneliu Ștefan a reafirmat necesitatea contribuției tuturor factorilor locali și naționali pentru a stimula deblocarea anumitor proiecte cu impact major pentru județul Dâmbovița.

 „Dezvoltarea durabilă a județului Dâmbovița prin proiecte care să îmbunătățească condițiile de viață ale dâmbovițenilor rămâne în continuare o prioritate pentru mine ca președinte al consiliului județean. După cum bine cunoașteți, la nivelul aparatului tehnic al instituției, avem în derulare investiții importante. Nu este de ajuns că le-am inițiat, că sunt în derulare, trebuie să le finalizăm cu succes. Dialogul pe care l-am inițiat astăzi cu dumneavoastră trebuie să să concentreze pe identificarea tuturor resurselor necesare pentru bunul mers al acestor proiecte despre care v-am vorbit. Eforturile noastre trebuie să aibă un singur scop: interesul cetățeanului și dezvoltarea comunităților pe care le reprezentăm”, a mai arătat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

El  le-a prezentat parlamentarilor atât proiectele pe care Consiliul Județean Dâmbovița le are în derulare cu unitățile administrativ-teritoriale, cât și detalii cu privire la proiectul „Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești”, ce face parte din contractul „Drumuri de legătură ale DN 71 și DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești, pentru creșterea accesibilității în zonele urbane ale municipiului Târgoviște și orașului Găești”, proiect care a primit avizul favorabil pentru studiul de prefezabilitate din partea reprezentanților Comisiei Tehnice din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Vreau să vă spun că de la ultima întâlnire pe care am avut-o și până astăzi, avem foarte multe proiecte pe care le-am demarat, noi ca și consiliu județean, în parteneriat cu unitățile aadministrativ-teritoriale, și nu în ultimul rând, cu Ministerul Transporturilor, cu Guvernul României. Cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră, centuri ocolitoare, pe care astăzi le avem într-un stadiu avansat, într-o perioadă de doar 8 luni – sunt cele 3 centuri ocolitoare aprobate, inelul 2 centura municipiului Târgoviște, centura ocolitoare pentru cele două orașe din Nord, Pucioasa și Fieni, și nu în ultimul rând, centura ocolitoare pentru orașul Găești. Vestea bună este că pentru orașul Găești, săptămâna trecută, a fost aprobat în CTE, drumul expres, iar săptămâna viitoare vom scoate la licitație PT-ul și execuția centurii ocolitoare, care va avea legătură cu DN 7.”

Și proiectele derulate în infrastructura de apă și canal au fost aduse în atenție de administrația județeană: Al doilea proiect mare pe care îl avem la nivelul județului Dâmbovița este cel referitor la rețelele de apă și canal, un proiect întârziat, găsit într-un stadiu înaintat de neimplementare anul trecut. Vestea cea mai bună pe care o avem astăzi, un proiect pe care în octombrie 2020 l-am preluat la 222 milioane euro, astăzi prin actualizarea proiectului și adăugarea unor localități care nu erau prinse în acest program, acesta  a ajuns la valoarea de 403 milioane euro. Dacă ne ajută Dumnezeu să fim sănătoși, în maximum 2 săptămâni o să vă invit să semnăm acest contract cu Ministerul Fondurilor Europene. Am reușit să luăm și acordul de mediu”.

Astfel de dialoguri cu reprezentanții județului în Parlamentul României,  la inițiativa președintelui CJD au mai avut loc în cursul acestui an, însă parlamentarii PNL de Dâmbovița nu au participat la niciuna dintre întâlniri.