Strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște este de nerecunoscut. Calea ferată uzinală care ieșea din UPET  a fost transformată în piste de bicicletă, strada  a fost lărgită la 4 benzi, fiind în momentul de față o arteră de circulație foarte utilizată atât pentru accesul către zona mall, dar și pentru ieșirea din Aleea Trandafirilor. Și investițiile din această zonă nu se opresc aici, dă asigurări primarul Cristian Stan care spune că urmează să se construiască în imediata vecinătate locuințe ANL. 

„Suntem într-o zonă pe care dacă nu am identifica-o foarte bine probabil că foarte mulți dintre cei care ne urmăresc nu ar recunoaște-o… Este vorba de strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște. Aici a fost un terasament de cale ferată, o cale ferată uzinală care ieșea din UPET și care a fost transformată în piste de bicicletă. De asemenea, și strada Neagoe Basarab a fost lărgită la 4 benzi, fiind în momentul de față o arteră de circulație foarte utilizată atât pentru accesul către zona mall, dar și pentru ieșirea din Aleea Trandafirilor, pentru că din această zonă s-a făcut un nou punct de acces către Cartierul CFR, către zona mall, către Bulevardul I.C. Brătianu, astfel încât traficul din zona Aleea Trandafirilor, din zona Școlii Nr.5 este preluat pe o arteră, iată, pe 4 benzi. Investițiile din această zonă nu se opresc, urmează să se construiască în imediata vecinătate locuințe ANL, sper să se miște lucrurile mai repede și să reușim să deschidem și mai mult Cartierul Aleea Trandafirilor care până acum era închis din cauza faptului că exista o singură stradă, cu sens unic, pe care se intra din I.C. Brătianu și care ieșea tot în Bulevardul Brătianu. Deci spuneam că investițiile în această zonă vor continua", a arătat edilul.

"Încă o investiție importantă la care lucrăm în acest moment vizează un nou drum de acces prin incinta UPET dinspre Bulevardul Independenței către Bulevardul I.C. Brătianu, deci legarea centrului orașului de această zonă comercială, de zona mall-ului, astfel încât să putem să asigurăm preluarea traficului rutier și din zona respectivă. Așadar, o investiție care, spunem noi, că este foarte utilă, o investiție care arată foarte bine. În afara lărgirii la 4 benzi a străzii Neagoe Basarab, în afara pistei de biciclete, trotuarului, care s-a realizat, sunt și activități de amenajare a spațiilor verzi, se montează băncuțe, coșuri de gunoi, urmând ca undeva la jumătatea lunii viitoare să se poată planta și arborii și arbuștii, deocamdată sunt în vegetație la acest moment, și să se finalizeze, inclusiv cu zona spațiilor verzi, această investiție.

Referitor la pista de biciclete, ea nu se va termina așa brusc cum arată în acest moment, pe ceea ce înseamnă sistematizarea zonei ANL va exista continuarea pistei de biciclete până la pista de biciclete de pe Bulevardul Regele Ferdinand, dar acest lucru se va întâmpla în etapa imediat următoare, în momentul în care se va sistematiza zona aferentă noilor locuințe ANL", a explicat acesta.

"Legat de locuințele ANL, din câte știu se discută despre actualizarea prețului contractul în baza ultimelor reglementări legale. Teoretic nu ar fi trebuit să blocheze derularea contractului pentru că lucrul acesta se face pe parcurs, la fiecare situație de lucrări, însă îmi este greu să spun ce se întâmplă la ANL, eu sper să se rezolve situația cât mai rapid. Din câte știu, este semnat inclusiv contract de execuție, deci ar trebui ca lucrurile să se miște foarte rapid”, mai spus Cristian Stan.