Scandal în administrațiilor locale conduse de social-democrați! PSD a anunțat că depune plângere penală împotriva premierului din cauza modului în care au alocat sumele către primari.

Prezent la București, la conferința de presă a PSD, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicelider  la nivel național, a arătat că premierul demis a trimis nota de plată pentru Congresul PNL: sărăcie, foame și frig. și a  condamnat peste 70 la sută din populația României la cea mai cruntă iarnă din ultimii 30 de ani.

"Domnul Cîțu și-a plătit nota de plată pentru congresul PNL din bani publici. Domnul Cîțu a demonstrat că este un jaf, un jaf din banii publici, un jaf făcut de domnul Cîțu și de PNL. Este de un cinism fără margini ce face acest guvern demis. Este pur și simplu o bătaie de joc la dresa sutelor de mii de copii, sutelor de mii de pensionari, persoanelor cu dificultăți și la adresa tuturor proiectelor aflate în derulare în toate comunitățile din România. Creșterea explozivă la gaze și la energie electrică pur și simplu ne-a adus în această stare de a nu mai avea bani pentru funcționarea spitalelor pe care le administrăm și nici pentru plata serviciilor sociale. Dacă vă uitați în anexa acestei hotărâri de guvern veți vedea cât de mare este ticăloșenia lui Cîțu. Nu există niciun fel de criteriu, singurul criteriu prin care au fost împărțiți acești bani este criteriul politic. Nu există niciun municipiu reședință de județ condus de PSD  care să primească un leu. Nu există niciun județ condus de vreun coleg de -al meu din PSD care să primească bani pentru români. Mai mult, în unele municipii și orașe conduse de colegi din PSD au primit câte 100000  de lei, iar cele care sunt conduse de edili din partea PNL s-au primit sume între 600000 de lei și 10000000 de lei pentru municipiu reședință de județ. Este pur și simplu o răsplată a primarilor care l-au votat pe Cîțu la acest congres penibil. Domnul Cîțu se răzbună pe români pentru că a fost dat jos în Parlamentul României. " 

"În județul Dâmbovița, asistăm încă o dată la o bătaie de joc din partea lui Cîțu. Județul Dâmbovița, cu o populație de peste 500.000 de locuitori, am primit mai puțini bani dect un oraș condus de un primar din partea PNL. Prin această hotărâre de guvern, fiecare dâmbovițean a primit nici mai mult, nici mai puțin decât 19,28 de lei. În localitățile conduse de primari din partea PNL cu o populație totală de 96 000 de locuitori au primit 84 de lei pe cap de locuitor, iar în 61 de localități conduse de colegi de-ai mei din PSD, cu o populație de 360 000 de locuitori, am primit ZERO lei din partea Guvernului Cîțu. La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, avem nevoie, până la sfârșitul anului, de 35 de milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor pentru asistență socială și utilități. Numai la nivelul Spitalului Județean de Urgență avem nevoie de 5 milioane de lei pentru plata uilităților. Prin această HG am primit doar 1 milion de lei. Este ireal modul în care domnul Cîțu a împărțit România. Din păcate, pentru români, dispăreți prea târziu, domnul Cîțu! După recordul din Parlamentul României, astăzi, Cîțu a mai bătut un record, 70% din populația României a primit ZERO lei prin pixul său. Să vă fie rușine, domnule Cîțu!"