Numirea prefecților și subprefecților riscă să devină un subiect încins în coaliția de guvernare.

Liberalii vor să aibă prefect acolo unde au și șef de CJ, însă, PSD vrea să fie un sistem încrucișat, acolo unde un partid are șeful de CJ, prefectul să fie de altă culoare politică.

"Este o discuție, făcută în coaliție la nivel național, pentru județele unde avem președintele CJ, în speță Dâmbovița, prefectul să rămână de cealaltă culoare, la PNL", a spus, într-o recentă conferință de presă, președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan. "Este o discuție la nivel național în coaliție. Nu este bătută-n cuie pentru niciun județ, nici pentru Dâmbovița", a mai spus acesta. 

La o primă consultare din PNL, partidului ar urma să-i revină prefecții din Cluj, Suceava, Valcea, Teleorman, Calarasi, Braila, Vaslui, Neamt, Timis, Dâmbovita, Olt. 

Potrivit unor surse politice, în județele unde sunt două posturi de subprefecți, unul revine PNL și celălalt PSD. La Dâmbovița, postul de prefect este ocupat de liberalul Aurelian Popa, iar unul dintre cele două posturi de subprefect de liberala Ana Maria Dragotă.