Taxele și impozitele locale în municipiul Târgoviște rămân neschimbate și în 2018.

Proiectul propus de Executiv Consiliului Local a fost aprobat de consilieri în ședința ordinară de astăzi.

"Deși există anumite constrângeri bugetare, din analiza pe care am făcut-o rezultă că putem să menținem atât cuantumul taxelor și impozitelor locale la nivelul din anul 2017, cât și scutirile pe care administrația publică locală târgovișteană le acordă pentru al treilea an consecutiv", a anunțat primarul Cristian Stan.

Nici pentru anul fiscal 2018 nu se datorează impozit pentru clădirea sau terenul aferent clădirii folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau co-proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai  mici decât salariul minim brut pe economie, respectiv 1250 de lei pentru luna ianuarie 2017 și 1450 lei pentru lunile februarie-decembrie 2017.

"Cetățenii care doresc să beneficieze de aceste facilități au la dispoziție 2 săptămâni pentru a putea să depună dosarele. În acest moment, sunt depuse peste 100 de dosare, urmând ca, până la sfârșitul acestui an, administrația locală târgovișteană să colecteze toate dosarele persoanelor care doresc să beneficieze de scutirea la impozit pe apartament, casă sau terenul aferent clădirii de domiciliu. Trebuie să vină la Serviciul Taxe și impozite unde li se vor pune la dispoziție documentele care trebuie aduse și formularele tip.

În 2016, s-a făcut o corelare când s-a modificat Codul Fiscal, dar n-au fost majorări. Am încercat să ne menținem  la nivelul anului 2015", a mai explicat primarul.