Recent devenit membru Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu este convins că formațiunea este capabilă să obțină patru posturi de europarlamentari la primul examen electoral al partidului.
Țuțuianu a ținut luni, 28 ianuarie, prima conferință de presă, în calitate de lider Pro România. El a confirmat faptul că va ocupa o funcție de prim-vicepreședinte la nivel național și a precizat că va face toate eforturile pentru ca formațiunea din care face parte să facă performanță și să devină principalul reprezentant al social-democrației.
"Sunt decis să contribui la consolidarea Organizației Județene Dâmbovița, sunt foarte decis să mă implic și să asigur o consolidare a tuturor organizațiilor județene ale Pro România. Obiectivul nostru este unul pe termen scurt și sigur că avem un obiectiv important pe termen lung… Pe termen scurt, Pro România trebuie să se valideze ca partid politic important la alegerile europarlamentare din acest an, cred că are capacitatea de a obține 8-10% din voturile electoratului, ceea ce înseamnă 3-4 europarlamentari. De asemenea, Pro România trebuie să aibă o soluție viabilă pentru alegerile prezidențiale din acest an, cu toții am concluzionat că este bine să găsim un candidat, care să fie din partid sau din afara partidului, susținut de o coaliție mai largă, candidat care să intre în turul 2 și să fie contraponderea la ceea ce este astăzi președintele Klaus Iohannis. Ar fi o tragedie ca în turul 2 să alegem între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea. Și, în anul 2020 eu cred că la alegerile parlamentare Pro România poate să fie un partid de 15-17%, poate spre 20%, iar în anul 2024 are șansa, dacă lucrurile merg așa cum le-am gândit noi, să fie principalul reprezentant al social-democrației românești. Cu aceste gânduri am intrat în Pro România, sunt optimist, în același timp sigur că sunt și realist, dar turneul pe care l-am făcut în Moldova cu Victor Ponta, precum și discuția pe care am avut-o cu cei care sunt în Pro România la Dâmbovița, mi-au conturat imaginea la zi a partidului și principalele direcții de acțiune pentru viitor.
La Dâmbovița, organizația este într-un proces de consolidare, are structuri în 30% din localități care sunt apte pentru o competiție electorală, sunt altele în curs de formare… Sunt oameni care vor veni după mine, nu mă refer aici la personalități publice, dar am primit mii de mesaje în aceste zile de la oameni din județ și din țară care mi-au spus că se vor alătura proiectului politic la care pun și eu umărul acum… Cred că putem, cu un efort extraordinar pe care trebuie să-l facem în următoarele 3 luni, să ajungem să luăm 8-10% din voturile românilor la alegerile europarlamentare. Mă voi implica și eu în procesul acesta de constituire de organizații, evident că nu putem să avem dintr-o dată sute de oameni într-o localitate, dar cred că dacă în fiecare localitate avem 20-25 de oameni și acoperim cu 7-8-10 oameni fiecare secție de votare vom avea suficientă forță să mobilizăm pe cei care vor să vină alături de noi. (…) În județ, voi încerca să repet și să fac efortul pe care l-am făcut în anul 2012. (…) Mă voi adresa, în primul rând, electoratului social-democrat, dacă ne raportăm la alegerile din 2016, PSD a obținut atunci 46%, astăzi sondajele cotează PSD la 30%, deci iată că 16% din cei care au votat în 2016 nu se mai regăsesc alături de PSD, mulți dintre ei probabil că sunt nehotărâți și este o plajă suficient de largă pentru un partid care se construiește acum…”, a declarat parlamentarul.