Fostul preşedinte PC şi ALDE Dâmboviţa, Georgică Dumitru, a fost alături de Daniel Constantin luni seara, cu prilejul lansării Partidului "Pro Romania". Un eveniment "#altfel", spun organizatorii pentru că şi noua formaţiune și-a propus să aducă un suflu proaspăt pe scena politică.

La lansare au participat peste o sută de susţinători ai proiectului, între care Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educaţiei şi europarlamentarul Laurenţiu Rebega.

"De ce Pro Romania? Acest proiect politic se numește așa pentru că, în primul rând, sunt român, îmi iubesc țara și vreau să fac ceva pentru țara mea și eu și colegii mei. Mai ales în ultimii 14-15 ani, majoritatea liderilor politici pentru a se valida în plan personal, vin în fața presei și spun <> dar să nu uităm că trebuie să fim, în primul rând, pro România și sigur că dacă ești pro român ești și pro UE. Accente patriotice - din punctul meu de vedere, niciun un om politic nu ar trebui să fie în fruntea unui partid politic dacă nu este patriot. Nu mă refer la un naționalism extremist", a spus președintele partidului, Daniel Constantin.

Pro Romania are cinci deputați, care au devenit neafiliați după ce au plecat din ALDE - Daniel Constantin, Mircea Banias, Eugen Durbacă, Damian Florea și Sorin Cîmpeanu şi filiale în 35 de judeţe. Viitorul partid va susține, în continuare, guvernul Grindeanu, din care Daniel Constantin a făcut parte ca vicepremier si ministru al Mediului.

"Cred că trebuie să păstram consecvența votului. Eu cred că, pentru sănătatea societății românești, Sorin Grindeanu trebuie să reușească pentru ca noi să trăim mai bine, iar parlamentarii care sunt alături de noi vor susține toate măsurile bune pentru cetățeni și pentru țară. Vom trage, însă semnale de alarmă în momentul în care lucrurile nu sunt în regulă", a mai spus Constantin.

Fostul premier Victor Ponta a salutat, la rândul său, acest proiect politic şi, prin intermediul unei reţele de socializare, i-a urat succes lui Daniel Constantin în noul său proiect.