Europarlamentarul Rovana Plumb a pierdut, astăzi, șefia PSD Dâmbovița. Echipa Corneliu Ștefan-Titus Corlățean-Daniel Cristian Stan a reușit să se impună în fața celei condusă de Rovana Plumb, la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Dâmbovița, care au avut loc duminică, 19 ianuarie, la Clubul Studenților din Târgoviște, în prezența mai multor lideri din conducerea centrală a partidului.

Noua echipă de conducere a organizației județene este Corneliu Ștefan președinte, Titus Corlățean președinte executiv și Crostian Daniel Stan, secretar executiv. Au mai fost aleși și 17 vicepreședinți: Carmen Holban, Constantin Ana, Gabriel Sandu, Ionuț Bănică, Cătălin Rădulescu, Radu Popa, Alin Manole, Constantin Stroe, Ionuț Lăscaie, Liviu Vasilescu, Dorinel Soare, Ionuț Săvoiu, Constantin Dinu, Ion Pavel, Marian Țachianu, Mihai Istrate.

Competiția a fost una tensionată, marcată de discursuri consistente.

Contracandidatul Rovanei Plumb la şefia PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a vorbit despre momentul în care a început degrigolada în PSD.

„Din anul 2018, a început degringolada în PSD Dâmboviţa. O spun cu părere de rău, ce s-a întâmplat în anul 2018 niciodată nu voi accepta să mai trăim acele vremuri, între noi, între colegi totul a început când fostul preşedinte al organizaţiei noastre a fost interceptat, înregistrat, poate de colegi de partid, poate nu, şi de acolo a început declinul organizaţiei. Am început să ne certăm noi între noi, am început să ne acuzăm unii pe alţii şi totul a culminat la sfârşitul anului 2019 când actuala echipă de conducere, în loc să ne strângă la aceeaşi masă ne-a dezbinat, ne-a antagonizat şi mai grav, ne-a făcut duşmani” a spus candidatul la şefia PSD Dâmboviţa.

Deputatul Corneliu Ştefan a mai a afirmat că „astăzi PSD Dâmboviţa este un partid izolat, cu uşile închise, care nu mai este frecventabil pentru dâmboviţeni”.

Senatorul Titus Corlăţean, candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, a atacat-o dur pe Rovana Plumb, care a condus în ultimii ani filiala judeţeană şi care a candidat pentru un nou mandat. Fără a pronunţa numele lui Plumb, Corlăţean a vorbit despre numirea în funcţii a unor rude pe criterii care nu au legătură cu politica, despre lipsa de implicare şi despre faptul că fosta conducere s-a implicat doar „din când în când”.

 

„Nu recurg la atacuri la persoană, dar sunt lucruri care în momente importante trebuie spuse (...) şi niciodată nu am ezitat să le spun atunci când este important să le spun, pentru ca lucruri care s-au întâmplat să nu se mai întâmple de acum înainte” a afirmat Titus Corlăţean.

Acesta a amintit despre un eveniment politic intern al PSD din anul 2005, când un preşedinte social-democrat a urcat pe scenă şi s-a adresat colegilor cu sintagma: „dragi tovarăşi”.

„După atâţia ani, constat încă o dată că sunt colegi care nu realizează că s-au schimbat timpurile. (...) e nevoie de inteligenţă politică şi de înţelepciune în a-ţi face propria introspecţie şi de a lua deciziile care sunt necesare, iar astăzi este nevoie de o schimbare în bine şi de o resetare a organizaţiei de partid. (...) La noi, la Dâmboviţa ştim ce s-a întâmplat (...) managementul politic, administrativ şi organizatoric slab la nivelul conducerii de vârf a fost o realitate. Au fost greşeli impardonabile, intrare în campania electorală pentru parlamentul european şi campania începuse, şi noi nu aveam o echipă de campanie, dar aveam şef de campanie, aveam un director de campanie care a fost numit pe criterii care nu avea legătură cu politica. Au fost decizii greşite şi a fost neimplicare. Nu poţi să vii din când în când, din când în când să mai treci să mai spui bună ziua şi nu pui osul la muncă. Un partid politic nu se conduce venind din când în când. Un partid politic înseamnă angajament, înseamnă respect pentru cei care sunt fundamentul acestui partid, primarii, viceprimarii, consilierii, înseamnă să fii solidar cu colegii şi la bine şi la greu, nu doar în campanie electorală. Să nu-i mai împarţi pe oameni, pe primari, pe tot felul de criterii. (..) Să nu mai repetăm şi să nu mai acceptăm astfel de greşeli, să nu mai acceptăm interferenţe de natură familială în politică. Eu nu exclud ca membrii de familie să aibă o carieră politică, să aibă o ascensiune. Am spus însă: lăsaţi-i pe cei tineri să-şi câştige tresele, gradele, în bătălie, în luptă, în mod firesc să crească natural/ aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Au fost momente care au generat tensiuni şi fracturi în organizaţie şi trebuie să spunem acest lucru”, a adăugat senatorul social-democrat.

El a spus că PSD trebuie să renunţe la „peremisme” şi să promoveze oameni care vorbesc corect.

„Este nevoie de un suflu nou şi este nevoie de oameni pregătiţi. Stimaţi colegi, pregătire profesională şi politică, cu oameni să ştie să vorbească corect româneşte şi să mai ştie şi limbi străine, să fie buni comunicatori publici şi politici. (...) Să renunţăm la peremisme, să renunţăm la stilul mitralieră, la lucruri care nu ne atrag electoratul”, a precizat Corlățean.

 

Titus Corlăţean a vorbit şi despre „metode securiste”, amintind despre un episod în care înregistrări cu fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, înregistrări realizate de către colegi din partid, au apărut în spaţiul public.

„Este nedemn şi este o metodă securistă ca atunci când stăm de vorbă între noi şi spunem lucruri cineva să înregistreze un coleg şi să folosească înregistrarea. Această chestiune s-a întâmplat faţă de un lider. Îl iubeam, nu-l iubeam, era colegul nostru. Nu este permis să generezi un rău organizaţiei, fracturi, dezbinări, tensiuni, făcând aşa ceva! Gata cu securismele!”, a afirmat Corlăţean.

După momentul votului, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că munca de acum începe. 

"Sunt ferm convins că se va lucra într-o echipă. De Titus Corlățean să știți de acum că avem nevoie și la centru, are multă treabă", a spus Ciolacu.

Noul lider al organizației județene, deputatul Corneliu Ștefan a remarcat că a fost o competiție istorică în județul Dâmbovița. "Niciodată în 30 de ani nu a mai fost o bătălie pentru funcția de președinte și președinte executiv", a declarat el.

La rândul său, Rovana Plumb l-a felicitat pe noul președinte și le-a mulțumit colegilor și a subliniat că este important ca, după alegeri, "să ieșim mai întăriți, mai uniți, în așa fel încât să facem lucruri bune în continuare".