Deschideți Bisericile!

Oamenii vor să se roage.

Un popor fără credință este un popor aflat în "ruină"! Credința este singurul lucru care ne mai ține uniți, empatici, buni și cu speranță! Este singurul lucru care nu ne lasă să ne prăbușim!
Nu știm ce ne așteaptă, nu știm cum și când vom scăpa de această nenorocire, nu știm dacă vom avea ce pune pe masă pe viitor, dar știm sigur că mai avem ceva: credința! Nu ne luați singurul lucru de care suntem siguri!
Deschideți Bisericile! Avem nevoie de lăcașurile în care ne simțim liniștiți, în care chiar simțim că cineva ne este alături și are grijă de noi!
Așa cum avem voie să mergem la piață, la supermarket, să facem mișcarea zilnică, ar trebui să avem voie și să mergem la Biserică, respectând măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor! Așa cum avem grijă de sănătatea corpului, avem nevoie de Biserică și pentru sănătatea sufletului!
S-au făcut sondaje de opinie, iar concluziile sunt extrem de clare: o mare parte a populației cere deschiderea Bisericilor pentru credincioși!
Cerem autorităților centrale să țină cont și de nevoile spirituale ale oamenilor! Nu uitați să fiți oameni, în detrimentul funcțiilor deținute! Nu uitați să credeți, este singurul lucru cert pe care îl avem în aceste momente grele!
Măsurile concrete și soluțiile pentru a scăpa de această pandemie lipsesc cu desăvârșire!, spune președintele ALDE Dambovița, Ionel Petre.