• Trebuie să ținem sub control răspandirea virusului pană cand apare antidotul!

Starea de urgență expiră în cateva zile, autoritățile căutand soluții legislative  pentru trecerea la starea de alertă cu măsuri care să împiedice răspandirea virusului COVI-19. 

Cetățenii trebuie să respecte regulile de igienă pentru că nu este de joacă. Menținem starea de alertă pentru a nu trece într-o fază gen Franța, Italia pentru că noi, cu sistemul de sănătate, nu facem față nici pe sfertul Italiei, Spaniei sau Franței. Singura soluție este cea pe care am am adoptat-o noi, de a ține sub control infectarea. O spun foarte clar, trebuie să ținem sub control răspandirea virusului pană cand apare antidotul, pentru a nu ajunge în situația italienilor care nu mai aveau locuri la ATI și trebuiau să hotărască cine moare și cine trăiește. Asta trebuie să înțeleagă populația! Oamenii trebuie să înțeleagă că aceste hotărari sunt pentru binele populației. Nu ne dorim să fie nemulțumiți oamenii, dar nu avem ce face, trebuie să luăm aceste măsuri!, ne-a declarat președintele PNL Dambovița, Virgil Guran.

Liderul a precizat, legat de posibilitatea ca cele trei zile de week-end să nu mai fie acoperite de restricțiile legale, că  guvernul ia în calcul o ordonanță de urgență.

Vom hotărî, putem să venim cu ordonanță de urgență în ședința de maine în care să stabilim că, pentru această lege, nu se aplică termenul de trei zile și că se aplică imediat. Orice se reglementează, stăm în niște formalități din astea ... e vorba de sănătatea și de siguranța Romaniei și a populației. Vom da o ordonanță de urgență dacă e nevoie sau vom cere respectarea de către populație a acestor lucruri. Vom găsi o soluție! Important este să iasă astăzi legea! a mai spus Guran, consilier de stat pe problemă de siguranță publică.