• A fost, deja, a treia rundă de grindină masivă pe Valea Dâmboviței și eu nu văd nicio măsură concretă pentru oamenii disperați să-și privească munca la pământ!
  • Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să intervină. Și e nevoie de intervenție ACUM, nu mâine, nu poimâine!
Vremea capricioasă din ultima perioadă a adus o serie de necazuri plantațiilor agricole din județul Dâmbovița. Una dintre zonele cele mai afectate de căderile masive de grindină este Valea Dâmboviței. Deputata Pro România, Oana Vlăducă trage un puternic semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă agricultorii și cere reprezentantului Guvernului în teritoriu să ia măsuri urgente.
 
"A fost, deja, a treia rundă de grindină masivă pe Valea Dâmboviței și eu nu văd nicio măsură concretă pentru oamenii disperați să-și privească munca la pământ.
Sunt plantații distruse în proporție de 100%, sunt culturi nenorocite, sunt gospodari disperați. Din păcate, observ că Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să intervină. Și e nevoie de intervenție ACUM, nu mâine, nu poimâine.
Putem afla concluziile comisiilor pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse de grindină? Putem afla dacă s-a mărit numărul acestor comisii (erau 6 acum o săptămână)? Putem afla o estimare a prejudiciului produs? Și, CEL MAI IMPORTANT, putem afla dacă există vreo măsură de susținere pentru cei păgubiți?
Știu că există o tentație de atacuri, reacții și contra-reacții politice, dar acum vorbim de munca și de viața unor oameni. Putem lăsa discursurile fără sens pentru altădată", a arătat Vlăducă.