• "Bazinul de potențiali votanți ai Pro România depășește 30% și lucrul acesta ne dă nouă speranța că, până la alegerile locale, respectiv parlamentare, opțiunea pentru Pro România va fi mult mai consistentă!" 

Partidul lui Victor Ponta pare să fie cel care a capitalizat cel mai mult în perioada pandemiei, înregistrând o creștere spectaculoasă. Cel puțin,  așa relevă un sondaj realizat la comanda Pro România în perioada 15-20 mai, pe un eșantion de 1132 de persoane, cu o marjă de eroare de +-2,9%,

"Suntem la un scor foarte bun de 9,4%, un partid care nu are primari, consilieri locali, oameni pe funcții de conducere în instituțiile publice. Ceea ce este important, însă,  pentru noi este faptul că bazinul de potențiali votanți ai Pro România depășește 30% și lucrul acesta ne dă nouă speranța că, până la alegerile locale, respectiv parlamentare, opțiunea pentru Pro România va fi mult mai consistentă decât cea actuală. Chiar și un scor de 10% ar însemna ca Pro România să obțină 50 de parlamentari, ceea ce ar permite să fie un arbitru important la tot ceea ce înseamnă viața parlamentară românească", a explicat liderul Pro România Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu. În opinia sa, rezultatele sondajului, singurul  făcut la comanda Pro România, arată că programul economic și financiar al formațiunii este unul bine gândit.

Potrivit studiului realizat, PNL și USR PLUS au tendință de scădere,  înregistrând 38,5% și respectiv 10,2% , PSD stagnează la 25,8%, în timp ce  Pro România merge pe un trend ascendent cu 9,4% . UDMR  se menține la scorul tradițional de 6% , iar ALDE și PMP au 3,6% respectiv 3,5% din opțiunile de vot.