Tinerii care au decis să-și unească destinele și care vor să rămână cu amintiri frumoase de la cununia civilă, fără mască, au această posibilitate, grație unui proiect inițiat de liberali, potrivit căruia primarii pot aproba oficierea căsătoriilor şi în grădini publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber.

"Avem un proiect care se adresează tinerilor, tineri care ajung la un moment important al vieții lor, la cununia civilă. Au fost foarte multe semnale de la oameni care spuneau că este păcat să porți acea mască la cununia civilă pentru că pozele, amintirile pe care le vei avea de la acea cununie vor fi cu masca pe față. Nimeni nu-și dorește acest gen de amintiri și de aceea, la nivel național, liberalii au ajuns să inițieze un proiect foarte important prin care cununiile civile se pot efectua și în afara instituției Primăriei, astfel încât să nu mai fie nevoie să se poarte mască. Este un proiect liberal care a fost promulgat de către președinte și care trebuie aplicat și la nivel local. Le transmitem tinerilor din Târgoviște că, printr-o cerere către Primăria Târgoviște, pot avea cununia în afara instituției astfel încât  să nu mai poarte mască", spune președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu.

 

Propunerea legislativă modifică şi completează în acest sens alineatul (2) al articolului 24 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

Căsătoria se poate încheia şi în afara serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului”, prevede proiectul aprobat în septembrie, anul trecut.