• Biroul Permanent Județean al PSD Dâmbovița a aprobat candidatura șefului organizației județene, deputatul Corneliu Ștefan, la funcția de președinte al Consiliului Județean. Totodată, au fost aprobate listele de candidați la cele 89 de primării și consilii locale din județ
  • "Mă bucur că decizia pe care am adoptat-o astăzi este o confirmare a unei schimbări de echipă, de generații în PSD la Dâmbovița", a declarat președintele executiv al organizației județene, senatorul Titus Corlățean.

PSD Dâmbovița a intrat în dispozitiv de campanie. Conducerea organizației județene a prezentat, în această seară, lista candidaților formațiunii la alegerile locale din septembrie, după ședința Biroului Permanent Județean. 

Toate cele 89 de localități dâmbovițene vor fi acoperite cu liste complete de candidați, a anunțat președintele formațiunii, deputatul Corneliu Ștefan. "Am stabilit echipele de campanie pentru fiecare localitate, toți candidații pentru funcțiile de primari", a spus acesta. 

"Candidații vor fi supuși validării Comitetului Executiv Județean care va avea loc duminică, la ora 10.00. Va fi un CEx puțin atipic respectând regulile în vigoare. Ne vom întâlni în grupe de maxim 50 de colegi în aer liber și vom vota și valida candidații pentru primăriile din județ. Avem cea mai puternică echipă din județ, cei mai puternici candidați în fiecare localitate, cele mai puternice liste. Lupta noastră este aceea de a dezvolta comunitățile locale", a spus Corneliu Ștefan. 

De departe cea mai importantă decizie adoptată de BPJ al PSD vineri seară a fost anunțată de președintele executiv al organizației, senatorul Titus Corlățean. Este vorba de desemnarea candidatului la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

"BPJ a aprobat propunerea pe care am formulat-o în calitate de președinte executiv al organizației județene de desemnare a președintelui PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan. A fost o aprobare foarte clară, firească. Mă bucur că decizia pe care am adoptat-o astăzi este o confirmare a unei schimbări de echipă, de generații în PSD la Dâmbovița. Domnul președinte Corneliu Ștefan este din generația mai tânără, dar e un om care a acumulat deja foarte multă experiență și asta este foarte important. A fost consilier județean, vicepreședinte al CJD deci cunoaște foarte bine realitățile administrative ale județului, proiectele, modul în care se derulează, este deputat în Parlamentul României. Așa încât, plecăm în mod firesc încrezători în această competiție electorală și nu avem nici cea mai mică îndoială că vom câștiga alegerile locale, atât pentru Consiliul Județean, pentru primăria municipiului reședință de județ și celelalte primării. De aici ne propunem să urcăm mai sus în competiția electorală care urmează. Nu este o chestiune de aroganță, ține cont de realitățile juridice, politice, administrative din județ, de performanța PSD. Cu aceste două principale candidaturi, a domnului Corneliu Ștefan la președinția CJD și a domnului Cristian Stan, la primăria municipiului reședință de județ, vom merge în Comitetul Executiv Național, potrivit statutului", a precizat Corlățean.

La rândul său, secretarul executiv al organizației, Cristian Stan, candidatul PSD la primăria Târgoviște, a făcut un apel la o campanie decentă.

"În această seară, PSD practic a intrat în dispozitiv, în mod clar și de acum înainte vom tura motoarele din ce în ce în ce mai mult. Fac un apel la o campanie electorală curată, fără atacuri la persoană, o campanie care să fie bazată pe proiecte, în urma căriea dâmbovițenii și târgoviștenii să poată să identifice care este cea mai bună soluție. Am convingerea că avem cei mai buni candidați, cei mai pregătiți, care oferă substanță listei".

O campanie curată, bazată pe proiecte, este strategia politică a social-democraților în perioada electorală, după cum dau asigurări liderii partidului. Corneliu Ștefan a anunțat că, în 10 zile, va prezenta opiniei publice un masterplan de dezvoltare a județului care se va axa pe zece piloni.